De ontwikkelingen in het Stationsgebied Driebergen-Zeist door de ogen van de natuur

donderdag 4 april 2024 19:30 tot 21:30

Onlangs zijn straatinterviews gehouden over de geplande woningbouw in het stationsgebied Driebergen-Zeist (Zie de Kaap van 7 maart j.l.). Echter, logischerwijs zijn alleen mensen aan het woord geweest. De natuur wordt niets gevraagd. De natuur heeft geen stem. Om de stem van de natuur te vertolken, heeft Stichting GoedVolk een bijeenkomst georganiseerd. Naar aanleiding van de voorgenomen gemeentelijke bouwplannen rondom het stationsgebied Driebergen – Zeist nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst van de stichting GoedVolk op:

Donderdag 4 april a.s. in Congrescentrum Antropia te Driebergen van 19.30 – 21.30 uur

(Met mogelijkheid van nadere kennismaking met het gebied van 18.30 – 19.15 uur o.l.v. een gids)

Wij organiseren deze bijeenkomst omdat wij graag met u in gesprek gaan over de versterking van de natuurwaarden en de cultuurhistorische waarden van het landschap waarvan het stationsgebied deel uitmaakt. Het voorbereidingstraject van de voorgenomen bouw van een woonkern rondom het stationsgebied verloopt in sneltreinvaart en de stem van de Natuur dreigt daarbij verloren te gaan. Om die reden nodigen wij op deze korte termijn belangstellende inwoners en partijen in de regio uit om te bezien hoe we deze stem in dit proces krachtig kunnen laten klinken. Wij hebben contact gelegd met vele duurzame burgerinitiatieven, natuurverenigingen en politieke partijen uit de regio en veel positieve reacties ontvangen. Blijkbaar voorzien we hiermee in een behoefte. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op onze website: https://www.iedereenisgoedvolk.nl/event-details/bijeenkomst-over-de-ontwikkelingen-in-het-stationsgebied-driebergen-zeist