Geloof en een hoop zonnepanelen - Kees Posthumus - Maartenskerk
Geloof en een hoop zonnepanelen - Kees Posthumus - Maartenskerk O#V Maartenskerk

Theatervoorstelling: Geloof en een hoop zonnepanelen.

vrijdag 19 april 2024 20:00 tot 22:00

Op vrijdag 19 april 2024 om 20.00 uur spelen verhalenverteller Kees Posthumus en multimuzikant Henk van Glabbeek hun voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ in de Maartenskerk in Doorn.

In een afwisselende, vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd, zorgen over de schepping gedeeld en onderzocht hoe wij ons kunnen inzetten voor een duurzame toekomst. Er klinken nieuwe scheppingsverhalen, gedichten en een groen-gelovige meezinger. Er wordt live gekookt en er is eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.

Geloofsgemeenschappen zijn zich terdege bewust van de gevaren die de klimaatcrisis voor de aarde en haar bewoners met zich meebrengt. Er komen in Nederland steeds meer groene synagogen, kerken en moskeeën. Wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, is geroepen daar goed voor te zorgen.

Kees Posthumus (verhalenverteller en kerkjournalist) schreef het boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ in opdracht van GroeneKerken.

Henk van Glabbeek bespeelt diverse oosterse instrumenten, zoals tar, ney en duduk.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de kerngroep Ontmoeten#Verdiepen van de Maartenskerkgemeente. In het kader van “kerk van binnen naar buiten” zet de Maartenskerk haar deuren nadrukkelijk ook open voor hen die minder kerkelijk betrokken zijn.

Toegangskaarten à € 10 zijn te koop bij de ingang van de kerk.

Nadere informatie op de website van de Maartenskerk https://www.protestantsegemeentedoorn.nl/  of via ontmoeten.en.verdiepen@pgdoorn.nl  

Locatie