toneelspelen vanuit script
toneelspelen vanuit script iStock

Aan de slag met toneelteksten - toneelworkshop

donderdag 28 maart 2024 19:30 tot 21:30

Deze workshop van drie avonden is er voor de liefhebbers van het toneelspelen vanuit bestaande scripts: vaste teksten dus. Korte scènes uit diverse toneelstukken en verschillende genres komen aan bod. Daardoor krijg je de kans uiteenlopende rollen te spelen in situaties die jij niet zelf hoeft te bedenken; ze zijn al voor je geschreven. Hierdoor kun je al snel met je te spelen personage aan de slag en leer je hoe je zo’n karakter kunt ‘opbouwen’ en je erin kunt verplaatsen. 

Uiteraard komen ook speltechnieken als stemgebruik, lichaamstaal, spanningsopbouw etc. aan de orde. Een cursus voor mensen met enige tot ruime speelervaring, die weleens een andere rol willen uitproberen en de toneelspeler in zichzelf willen (her)ontdekken!

Je docent is Kirsten Benschop. Zij is al vanaf haar twaalfde actief met haar twee grote passies: toneelspelen en schrijven. Eerst in diverse (jeugd)gezelschappen in Veenendaal, daarna in K’onTour Theater, het theatergezelschap dat ze in 2000 heeft opgericht. Hiermee reist zij met solovoorstellingen door het land en speelt o.m. in cultuurhuizen, bibliotheken en kerken. Naast schrijven en acteren geeft Kirsten ook trainingen op het gebied van toneel en communicatie. Want wat is er mooier dan het doorgeven van je eigen passie?!

Voor meer informatie en aanmelden: www.cursusprojectamerongen.nl

Data

28 maart, 11 en 25 april

Kosten

€ 59,00

Locatie