• Willem Everts komt aan huis om de opties voor zonwering te bespreken.

    Monique José Timmermans

Zonnig de zomer in met Everts Zonwering

Advertorial

MAARN Steeds groter wordt de regio waar Everts Zonwering zijn klanten vindt. ,,En dat vrijwel alleen door mond-tot-mond reclame", aldus Willem Everts. Hij is dé Maarnse specialist op het gebied van zonwering voor buiten en binnen en voor horren.

Monique José Timmermans

,,Bij buitenzonwering hebben mensen gelijk een beeld van zonneschermen en screens, zonwering binnen is meer raamdecoratie in de vorm van rolgordijnen in verschillende uitvoeringen en stijlen." Dankzij de samenwerking met diverse leveranciers is de keuze ruim en daarbij kan Everts concurrerende prijzen hanteren.

KEUZE Everts komt altijd aan huis voor advies. ,,Ter plaatse bespreek ik met de klant de verschillende opties, technisch en qua uitstraling en doe ik vanzelfsprekend de opmeting. In mijn bus heb ik allerlei monsters, boeken en stofstalen die ik bij de klant kan achterlaten. Zo kan deze op z'n gemak overdag èn bij avondlicht de kleur beoordelen. De tip die ik daarbij geef is om de stof waar de voorkeur naar uitgaat echt apart te nemen en ook bij en voor het raam te bekijken. Het effect is in de praktijk anders dan in een boek met alle andere kleuren op rij."

TECHNIEK Ook de technische mogelijkheden zijn uitgebreid. ,,Het handbediende scherm van vroeger steekt af bij de via een app op afstand te bedienen schermen of screens". Toch plaatst Everts bij de laatste een kanttekening. ,,Hoe mooi het ook klinkt om bijvoorbeeld vanaf je werk het scherm te bedienen, je hebt er geen direct zicht op. Een uitstaand scherm vangt veel wind en de schade als er dan wat misgaat kan groot zijn."

Een motor voor elektrische bediening is wèl prettig en relatief makkelijk te installeren, ook bij een bestaande handbediende zonwering. Uiteraard wordt de bedrading netjes weggewerkt. Is de techniek nog goed en het doek aan vervanging toe? Everts komt langs en circa drie weken later ziet de zonwering er weer tip top uit. ,,Dit is het voordeel van het inhuren van een specialist die z'n vak verstaat en ook z'n hand niet omdraait voor een vakkundige reparatie."

HORREN Met de zomer in aantocht komen insecten op volle sterkte in de lucht. Geen nood, Everts heeft wel 20 soorten horren tegen vliegen en muggen. Voorzet of inzet, voor deuren of ramen, glad of plissé. Voor elke situatie is een geschikte oplossing te vinden. Everts: ,,Het is belangrijk om je in de klant te verplaatsen om zo tot de meest pragmatische keuze te komen."

SNEL Wie nu de telefoon pakt om een afspraak te maken, ziet Willem Everts in zijn bekende zwarte bus met het gele logo binnenkort voor de deur staan. ,,Er wordt maatwerk geleverd, voordeel is dat veel aluminium onderdelen die de basis vormen op voorraad zijn, het doek moet er bij besteld worden. De levertijd van een nieuwe buitenzonwering blijft dan ook beperkt tot 4 à 5 weken. Voor zonwering binnen en horren is de levertijd 2 à 3 weken. Deze zomer heeft de klant dus nog plezier van zijn aankoop."

Kijk voor meer informatie op www.evertszonweringen.nl.