• Rachel Naron en Ada Knol zijn helemaal klaar voor de SanZomerdagen.

    Corina Blommendaal

Zomerprogramma voor ouders én kinderen

DOORN Inwoners maar ook toeristen die in de zomer naar de Utrechtse Heuvelrug toekomen, kunnen op ontdekkingstocht gaan bij Sansoma en heerlijk alleen, samen en zelfs met het hele gezin allerlei nieuwe dingen ontdekken en mindful bezig zijn. Ze zijn van harte welkom en krijgen een unieke kans om tegen flinke kortingen één of meerdere gevarieerde workshops te volgen, met verschillende verdiepingsniveaus.

,,Als mensen het leuk vinden om alleen, samen of met hun kinderen mee te doen aan één of meerdere van onze workshops, zijn er veel mogelijkheden", vertelt Ada Knol, Biodanza docente. ,,Binnen Sansoma zijn er veel workshopaanbieders die op verschillende dagen workshops geven, helemaal afgestemd op de zomer. Zoals Helende Collages, het maken van je eigen zomerverhaal, met TRE en mindfulness stress loslaten en weer goed in je lijf komen. Of tot rust komen tijdens het maken van mandala's, selfiekaarten en collages. Verder kun je op allerlei gebieden (familie) opstellingen doen, of dat nu over je gezin, je familie of je werk gaat. En met Biodanza merk je hoe fijn het is om dansend plezier te maken of andere emoties te voelen en te genieten van de muziek. Hierbij staan verbinding en levensvreugde centraal." Daarnaast is OKI-B (spelgroep voor ouders en kinderen) en orthomoleculaire therapie mogelijk.

SAMEN MET KINDEREN Sansoma is sowieso zes weken open voor zomermassages en in de laatste drie weken zijn de meeste workshops. ,,We noemen het speciaal samengestelde programma 'It's all in the family', omdat het vooral gericht is op ouders en kinderen. Ze kunnen dingen samendoen, maar ook apart van elkaar in verschillende ruimtes binnen het gebouw", legt Rachel Naron uit, gespecialiseerd in familieopstellingen.

,,Zo kan een kind lekker creatief lekker bezig zijn, terwijl een ouder mee doet met een familieopstelling over een actueel thema of een massage krijgt. Dit zijn geen standaardmassages, maar massages waarin vertaald wordt wat het lichaam vertelt. Het thema hiervan is niet voor niets 'Vitaal de zomer door'. Mensen kunnen zich met het aanbod van de zonnige, zalige Sanzomerweken heerlijk opladen en tot rust komen."

OVER SANSOMA Jezelf beter leren kennen, leren vertrouwen op wat je voelt in je lichaam en daar zelfvertrouwen en energie uit halen. Sansoma Instituut voor Lichaamsbewustzijn biedt op vele niveaus mogelijkheden om aan bewustwording te werken. Er zijn laagdrempelige activiteiten, zoals core gym, interactieve massages en energiewerk.

Maar Sansoma biedt ook meer verdieping aan, zoals psychotherpaiesessies, core energetica en therapie voor ouder en kind. En zeker in de zomer, waarin er een speciaal programma is waarin veel aandacht besteed wordt aan kinderen. Ouders en kinderen (tot ongeveer 12 jaar) kunnen samen naar Sansoma komen om creatief bezig te zijn, te dansen of ander lichaamswerk te doen zoals het fascinerende Qigong, een speciale manier om met energiestromen bezig te zijn.

Meer informatie en aanmelden op www.sansoma.nl/sanzomerdagen.