• Als mentor leert Gabriëlle Buys anderen zich vrijer te uiten in hun creativiteit.

    Babs Bouwman

Zelfinzicht door creativiteit

DOORN In je kracht komen en zelfvertrouwen krijgen door creatieve workshops. Dat is mogelijk bij Sansoma Intituut voor Lichaamsbewustzijn. Samen met een collega geeft Gabriëlle Buys diverse creatieve workshops. Een mooie manier om tot rust te komen en te ontdekken wie je bent. ,,Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf door meerdere tekencursussen in combinatie met persoonlijke ontwikkeling te volgen. Ik ben nu een blijer mens en kan mezelf veel vrijer creatief uiten." Dat is wat Buys anderen ook wil geven via haar workshops: kracht, liefde en vertrouwen.

Babs Bouwman

Instituut voor Lichaamsbewustzijn Sansoma biedt veel mogelijkheden om op verschillende niveau's aan bewustwording te werken. Er is een gevarieerd aanbod aan workshops en behandelingen, zoals core gym, massage, ouder-kind therapie, core energetica, familieopstellingen, TRE, orthomoleculaire therapie, healings, vrouwencirkel en acupunctuur.

ATELIER Het Creatief Atelier is een relatief nieuwe tak in het brede aanbod van Sansoma. Er zijn verschillende workshops en cursussen zoals, Chakra-mandala tekenen, intuïtief schilderen, helende collages maken en tekenen met 'Ziel & Zaligheid'. In het Open Atelier kunnen kinderen selfie-kaarten maken en aan speelse teken- en schilderopdrachten werken. Niks moet, en alles is goed. In het Open Atelier werken ze zo aan het ontwikkelen van hun verbeeldingskracht, hun zelfvertrouwen en creativiteit.

REIS Zelfinzicht en heling door middel van creatieve opdrachten. Dat kun je verwachten van het Creatief Atelier. Bij de Chakra-mandala lessen ga je aan de slag met het verbeelden van de zeven basischakra's: dat zijn energiewielen in je lichaam. Door de Chakra-mandala's te tekenen, maak je in feite een reis door je lichaam en kom je in verbinding met je chakra's. Het geeft inzicht in de eventuele blokkades die je tegenkomt onderweg en door er zo tekenend mee bezig te zijn is heling mogelijk. Het herhalend patronen tekenen en het kleuren van de mandala brengt je tot rust. Een prachtige manier om je energie beter door je lichaam te laten stromen. In de workshop 'helende collages maken' gaan deelnemers intuïtief aan de slag met het kiezen van plaatjes zonder tekst. Van de gekozen beelden wordt een kleine collage gemaakt. Elke collage heeft zijn eigen verhaal. Aan de hand van een aantal vragen kunnen boodschappen ontdekt worden. Door het groepsproces kunnen deelnemers veel van elkaar leren.

In het programma van het Creatief Atelier 'Tekenen en schilderen met ziel en zaligheid', komt een serie met verschillende technieken aan bod. Zoals intuïtief schilderen, het huis van je verlangen tekenen, kleurcollages maken en wensbloemen of wenssterren tekenen. Het is mogelijk deze workshops los van elkaar te volgen. Overigens hoeven deelnemers niet te kunnen tekenen of schilderen. Buys: ,,Het plezier van het creëren staat centraal. Je werkstukken zijn een ware ontdekkingstocht in jezelf."

w        [www.sansoma.nl