ZAM Doorn wordt Henri & Herman

DOORN Begin april is Opel dealer ZAM, met vestigingen in Doorn en Zeist, overgenomen door dealernetwerk Henri & Herman. Vanaf 1 juli zal dat ook zichtbaar zijn op de panden. Daarmee is de vestiging in Doorn aan de Velperengh meteen een heel ander bedrijf geworden. Voor de consument een hele verbetering en voor verkoopmedewerkers Peter van Leeuwen en Ben de Zeeuw een grote stap in de ontwikkeling van het prachtige autobedrijf.

Wilco Willemse

De beide verkopers kennen een lange Opel-geschiedenis. Peter van Leeuwen werkt nu al 25 jaar bij Opel ZAM en Ben de Zeeuw begon 19 jaar geleden bij Opel Kraan in Doorn. De liefde voor het merk met de 'Blitz' zit dus diep en ze kennen alle modellen en de geschiedenis van binnen en buiten.

HENRI & HERMAN Henri & Herman Doorn wordt de zesde locatie in de regio. Peter van Leeuwen: ,,Henri Nefkens en Herman Stam begonnen ooit hun Opelgarages in Amersfoort en Utrecht. Na uitbreiding van vestigingen in Bilthoven en Nieuwegein, zijn nu Zeist en ons bedrijf in Doorn aangesloten. Met onze locatie bestrijken we een groot gebied. Onze klanten voor onderhoud of een nieuwe auto komen niet alleen uit de hele Heuvelrug, maar ook uit Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek, Houten en Bunnik. Voor gebruikte auto's is de markt nog veel groter. Door het gebruik van internet komen onze klanten uit heel Nederland."

GROTER DEALERNETWERK De vraag wat er dan zo verbeterd is voor de consument, beantwoordt Van Leeuwen graag: ,,De consument merkt meteen dat we onderdeel zijn van een groter dealernetwerk. Dat betekent bijvoorbeeld dat er een veel groter aanbod is in occasions, zo'n 300 in totaal en van verschillende merken. Onze locatie heeft er altijd ongeveer 30 staan. Op die gebruikte auto's leveren we optioneel uitgebreide garantiepakketten, maar de occasions kunnen ook tegen een scherpe meeneemprijs gekocht worden. Ook voor klanten die een nieuwe auto willen, zijn er interessante aanbiedingen. We kunnen grote registratiebonussen geven op alle auto's die we op de zes vestigingen van Henri & Herman in voorraad hebben. Groot voordeel is dat die modellen snel te leveren zijn."

DECENNIA Er blijft ook veel bij het oude. Ben de Zeeuw: ,,Als Opel dealer zijn we al decennia lang actief in Doorn. Zelf ben ik ooit begonnen in de werkplaats en nu, 19 jaar later, ben ik verkoper. Veel van onze klanten kennen me zo al jaren en we blijven natuurlijk het lokale, betrouwbare en betrokken autobedrijf wat we altijd al waren. Als vanouds kunnen wij elke auto onderhouden, ook van andere merken dan Opel. We hebben daar een modern en compleet uitgeruste werkplaats voor, naast onze showroom aan de Velperengh. Ook blijven we de service bieden van een Shell-tankstation en kunnen we naast personenauto's ook bedrijfswagens van Opel leveren. We zijn dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur."