• Archief BDU Media

Woningprijzen Heuvelrug stijgen met 3,3 procent

HEUVELRUG In het eerste kwartaal van 2019 steeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met 8,1 procent naar 294 duizend euro. In de regio Bunnik/Zeist (ook Soest, Soesterberg, Doorn, Driebergen, Houten, Leersum, Wijk bij Duurstede en Maarn) was dit echter slechts 3,3 procent. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de NVM.

In de omgeving stijgen alle andere regio's meer, zoals Utrecht (8,3), Culemborg/Dodewaard (5,1), Ede (7,1), Barneveld (5,5), en Amersfoort (3,6). De Gemiddelde verkoopprijs van de 520 verkochte woningen lag de afgelopen maanden op 401.000 euro. Dat komt neer op 3.080 euro per vierkante meter.

Amerongen valt onder de NVM-regio Ede.

Bijna 33 duizend woningen wisselden van eigenaar. Dat zijn er 3,2 procent minder dan een jaar eerder. Daarmee is de sterkste daling van het aantal verkochte woningen volgens de makelaarsvereniging voorbij. ,,De krapte op de woningmarkt houdt aan. Toch neemt de gekte verder af", concludeert NVM-voorzitter Ger Jaarsma in een nieuwsbericht over de cijfers. ,,Prijzen van woningen stijgen nog steeds, maar minder hard dan eerder het geval was. Daarbij vlakt ook de vierkante meterprijs wat af en zien we dat de regionale verschillen in het land kleiner worden. Al deze ontwikkelingen samen duiden op rustiger vaarwater, alhoewel de vraag naar woningen nog steeds groot is", stelt Jaarsma.