• Babs Bouwman

'Wij zijn heel blij met onze trouwe klanten'

Advertorial

DOORN Ook dit jaar houden de Doornse ondernemers weer een eindejaarsactie. Want de winkeliers zijn maar wat blij dat zoveel mensen bewust kiezen om lokaal hun boodschappen te doen. Als bedankje daarvoor krijgt iedereen die vanaf 10 euro iets koopt een invulbon, waarmee ze kans maken op een cadeaubon van vijfentwintig euro. Vier weken lang zijn er iedere week tien winnaars, die persoonlijk bericht krijgen over hun winnend lot.

Babs Bouwman

,,Online iets kopen is best handig. Achter je bureau kun je precies uitkiezen wat je aanspreekt en je bestelling wordt netjes thuisbezorgd. Maar het kan ook anders. Lokaal je aankopen doen heeft veel voordelen", vertelt Ruth van Veldhuizen van Veldhuizen Womenswear.

,,Het is dichtbij en daardoor milieubewust. Je kent vaak de mensen achter de toonbank en zij kennen jou. Wel zo gezellig voor een praatje. En laten we eerlijk zijn: wie zorgen er voor al die gesponsorde borden langs het hockey-, voetbal- of tennisveld? En wie zijn de sponsoren van de advertenties of andere activiteiten in het dorp?"

MEERWAARDE Die meerwaarde kunnen de ondernemers alleen maar bieden, omdat zoveel mensen hun aankopen trouw bij hen doen. ,,Wij zijn heel blij met onze trouwe klanten. Daarom spreken alle winkeliers hun waardering uit door middel van deze eindejaarsactie. Als bedankje dat zoveel mensen lokaal kopen."

POSTER De eindejaarsactie duurt van 1 tot en met 31 december. Wie vanaf 10 euro iets koopt bij een van de aangesloten winkels, te herkennen aan de poster, krijgt een bon. De ingevulde bon kan in de daarvoor bestemde bussen gedaan worden. Die zijn te vinden bij The Read Shop, Jumbo Timmers, Van Veldhuizen womenswear en Deco Home Wilfred Greup: sinds kort Wilfred Greup De Woonprofessionals.
Veertig bonnen ter waarde van 25 euro, vrij te besteden bij een van de deelnemende winkels, geven de ondernemers weg aan hun klanten met maar liefst een totaalwaarde van duizend euro.

UNIEK Ruth van Veldhuizen: ,,Eigenlijk is Doorn het winkelhart van de Utrechtse Heuvelrug. De straten zijn gevuld met een mooie mix van unieke zelfstandige winkels en horecagelegenheden. Het is er altijd gezellig omdat er ofwel mooie bloembaskets hangen of de feestverlichting de straten versiert. De ondernemers steken tijd en geld in allerlei activiteiten om Doorn nog bruisender en aantrekkelijker te maken, zoals de intocht van Sinterklaas en Beleef Doorn. De prachtige natuur en het Cultuurhuis trekt ook veel mensen aan uit andere dorpskernen en zelfs uit de stad."