• Marc Satijn

Werkplaats Boschwijk feestelijk heropend

DOORN Het gebouw van Werkplaats Boschwijk is feestelijk heropend. Al op 19 juni dit jaar heropende de werkplaats haar deuren aan de Boswijklaan in Doorn na een grondige verbouwing van meer dan een half jaar, maar pas nu -begin oktober- is het feestlijk gevierd in het bijzijn van cliëntmedewerkers, betrokkenen en personeelsleden.

Marc Satijn

De werkplaats is onderdeel van Bartiméus, een instelling voor slechtziende- en blinde mensen, en functioneert als dagbesteding. ,,De cliënten werken hier op diverse afdelingen, zoals een kaart- en zeepmakerij, een bakkerij en een houtbewerking", vertelt teamleider Gert Sijl.

In de werkplaats werken inmiddels 80 cliënt-medewerkers op één van de afdelingen: de bakkerij, de papierschepperij, de houtkloverij, de houtbewerking, de autopoets, de steenbewerking en het restaurant.

VERNIEUWINGEN Op 1 december vorig jaar sloot de werkplaats haar deuren en werd er achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwing van het pand, dat al sinds 1995 in de wijk Boswijk staat. Naast de isolatie van het dak, de aanpak van de buitengevel en de vernieuwing van de toiletten zijn ook de bestaande afdelingen grondig aangepakt.

 

Zo kreeg de autowasserij een nieuwe lift, is er voor de afdeling natuursteen een buitenruimte gecreëerd en voldoet de keuken weer aan alle HCCP-normen.

 

TEVREDEN Volgens Bartiméus zijn de cliënt-medewerkers zijn heel gelukkig met de vernieuwingen. ,,Het is heel fijn dat de kantine ruimer is. Ook de grote gang is veel beter te gebruiken. We kunnen er beter door", vertelt cliënte Laura.

 

OPENING Boschwijk is dagelijks open voor publiek en klanten, die daar brood en gebak, sieraden, open haard hout, autopoets, zeep, kaarten, speelgoed en stenen beelden kunnen kopen. ,,Wees welkom voor een leuk cadeautje, een glimmende auto of om er in huis de komende winter weer lekker warm bij te zitten. De werkplaatsmedewerkers staan graag voor u klaar."