• Cees Keur

Veel kramen tijdens kerstmarkt Leersum

Advertorial

LEERSUM Ook dit jaar wordt er weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Leersum (OVL) en de BIZ. Op 15 december van 15.00 tot 21.00 uur kan er op de Honingraat, de Kerkweg, een deel van de Rijksstraatweg en op het Kerkplein genoten worden van onder meer glühwein, versgebakken oliebollen, kerststukjes, leuke kleding, muziek en nog veel meer.

Dorpssoep Leersum zal tijdens de markt een kopje kerstsoep aanbieden aan iedereen die daar zin in heeft. Alvast in kerststemming komen vlak voor de kerstdagen, of nog even de laatste leuke dingen in huis halen? Dat kan tijdens de Leersumse kerstmarkt op 15 december. Naast de aanwezigheid van diverse stands met sfeervolle en smakelijke producten zullen de Leersumse winkeliers hun beste beentjes voorzetten en hun deuren wijd open zetten.

KRAAM

Veel winkeliers zijn daarnaast met een kraam aanwezig om de kerstmarkt te versterken. Tijdens de kerstmarkt kunnen bezoekers onder andere het dweilorkest van de EMM verwachten die zowel in de Michaëlkerk als op de markt kerstliedjes en populaire liedjes spelen. Er zijn in de kerk twee koren aanwezig om kerstliederen te zingen. Ook kan er geschaatst worden op de kunstijsbaan met gezellige kerstmuziek. Daarnaast zijn er heel veel verschillende kerststands, zoals een levende kerststal, kleding, leuke brocante spullen, kerststukjes, verse oliebollen, bakkerij lekkernijen, kaas en niet te vergeten warme glühwein.

PARTIJ

Ook Dorpssoep Leersum is van de partij. Leersummers van alle leeftijden kunnen voor een kop warme soep vanaf 17.30 uur terecht op het pleintje tussen slager Dik van Dijk en Albert Heijn. Daarnaast wordt de soep geserveerd in het Michaëlhuis. Diverse actieve vrijwilligers werken hierbij samen met lokale bedrijven vanuit een gezamenlijk idee om met het aanbieden van een kop warme soep een ontmoetingsmoment te creëren. Diverse keren per jaar is Dorpssoep in Leersum actief. Deze kerstsoep wordt mede georganiseerd door de OVL en het Michaëlhuis en wordt op deze markt gesponsord door Slagerij Dik van Dijk en Albert Heijn. Dit is volgens de organisatie een sfeervolle kerstmarkt om elkaar te ontmoeten en vlak voor de kerstdagen nog wat lekkere en leuke dingen te kopen.