• Uitvaarvertzorging Van Tellingen

Van Tellingen verhuist naar Zeist-West

Advertorial

Als je binnenkomt in het nieuwe 'Uitvaartcentrum Van Tellingen' voelt dat direct als een 'thuis'. Er is met 'een professioneel, maar warm hart' op indrukwekkende wijze een rustgevende sfeer gecreëerd. In de royale ontvangkamer brandt een open haard, er zijn intieme zitjes en lange tafels waar je met de familie bij elkaar kunt zitten. De inrichting getuigt van veel rust. Iedereen, die oog in oog staat met een overlijden, kan even op adem komen.

Jan van Eckeveld is directeur en al dertig jaar uitvaartleider bij Van Tellingen: 'Van Tellingen is een begrip in Zeist. Zestig jaar lang waren wij gevestigd aan de Jufferstraat. Wij hebben voor een nieuwe locatie gekozen omdat wij graag met de tijd mee gaan. Hier kunnen we de mensen 'alles' bieden wat er rond een uitvaart nodig is: sfeervolle 24-uurs kamers, een keuken met koffie, thee en wijn. Kleine hapjes. Eigenlijk gaat het mij niet eens om deze concrete dingen (al is het echt service) want ik weet hoe doorslaggevend het gevoel is. Vertrouwen daar draait het om zodra je bij ons binnenkomt!'

Wat is er nieuw?

Aan de Leeuweriklaan vind je een modern uitvaarthuis. Er zijn meerdere kamers waar de familie dag en nacht bij de overledene kan zijn. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden want de familie krijgt een eigen sleutel. Zij mogen de kamer zelf inrichten om een vertrouwd 'thuis-gevoel' te creëren.

Dit moderne uitvaarthuis getuigt van rust, allure en stijl. Tussen deze muren vind je een sfeer die 'gewoon' is. Er staan mensen klaar met een luisterend oor, een uitgestoken hand en de motivatie om zoveel mogelijk wensen te realiseren. Dit is waar je in tijden van rouw en verdriet behoefte aan hebt.

De ontvangstruimte is geschikt voor kleine en grote gezelschappen. Natuurlijk is er een speciale ruimte om in alle

stilte je herinneringen te delen met iemand die je mist.

Extra

Bij het uitvaartcentrum aan de Leeuweriklaan hebben wij de beschikking over een groot aantal eigen parkeerplaatsen.

Uiteraard  is het toegankelijk voor rolstoelgebruikers en is er een ruime toiletgroep plus een toilet voor minder valide mensen.

UNIEKE AULA

Voor Van Eckeveld is de nieuwe locatie pas echt klaar als in mei  de aula in gebruik wordt genomen. De aula vormt letterlijk Het Hart van het gebouw. Daar kunnen afscheids- en dankdiensten worden gehouden. Er staat een piano en een professionele video- en audio-installatie. Alle ruimte voor bloemen, foto's en kaarsen. In een handomdraai kan de aula worden veranderd in een ruimte waar ook kleine gezelschappen bij elkaar kunnen komen. Vanzelf is de aula geschikt voor grote groepen zonder dat het ten koste gaat van de intimiteit.

OUDERWETS DIENSTBAAR

Jan van Eckeveld: 'Wij werken al jaren met een vast team van drie uitvaartleiders. Nelly Rouwendaal en Jerry Hooghiemstra zijn, net als ik, vanaf het eerste telefoontje tot de laatste minuut van de crematie of begrafenis, 24 uur per dag voor de familie bereikbaar. We zijn dienstbaar (een ouderwets woord, maar voor ons een actuele daad) aan het gezin. Het is ons vak om mensen in dagen van rouw concreet en liefdevol te helpen bij het invullen van het afscheid. Het kiezen van de tekst voor de kaart, het delen van emoties, meedenken over muziek, foto's en bloemen. Ook hebben wij professionele mensen die concreet helpen bij het schrijven en uitspreken van een warm en waardig In Memoriam.'

Een nieuw adres, maar een vertrouwd en ervaren team dat U begrijpt en begeleidt in dagen van verdriet en onrust.

In dit uitvaartcentrum vind je rust en krijg je tijd om afscheid te nemen van jouw man, vrouw, ouder, vriend, kind. Echt alle tijd om te rouwen. De deur gaat niet op slot, wie nog even wil blijven, mag blijven!

RUST EN TROOST

Jan van Eckeveld: 'We behandelen onze gasten zoals we zelf behandeld willen worden. We kijken mensen in de ogen en laten iedereen in zijn en haar waarde. Er is groot respect, want wij hechten aan warmte en empathie. Ieder mens wordt op een dag met de dood geconfronteerd. En dan wil je gehoord en begrepen worden. Wij zetten ons met hart en ziel voor de nabestaanden in.'

Een inzet die verder gaat dan woorden en daden. In dit complete uitvaarthuis ontvangt Van Tellingen nabestaanden in een sfeer die volkomen veilig en vertrouwd aanvoelt. Een huis van steen, hout en glas maar met open deuren en een kloppend hart dat troost.

EEN ADRES VOOR BEZINNING

Als het aan Jan van Eckeveld ligt, gaat Uitvaartcentrum Van Tellingen ook open op gedenkdagen, op momenten van landelijke rouw en grote rampen. Van Tellingen heeft, zegt hij, ook een maatschappelijke functie. 'Wij willen juist dan een adres zijn waar mensen een kaarsje kunnen branden en 'even' met anderen hun emotie kunnen delen. Dit is ook een plek waar je, in geval van algemene verslagenheid, tot bezinning kunt komen.'

OPEN DAG

Begin juni stellen wij u graag in de gelegenheid ons nieuwe uitvaartcentrum te komen bekijken, informatie over datum en tijd volgt binnenkort in deze krant en via onze website en facebook.

Uitvaartverzorging Van Tellingen

Leeuweriklaan 2. ZEIST.

Telefoon: 030.6913138

www.uitvaart-vantellingen.nl

info@uitvaart-vantellingen.nl