• Marc Satijn

Van der Woerd opent in Maarn

Advertorial

MAARN Bakkerij Van der Woerd opende afgelopen donderdag haar derde vestiging in het centrum van Maarn. De Bakker heeft al vestigingen in Doorn en Eck en Wiel, maar heeft sinds deze week intrek genomen in het pand van bakkerij Van den Pol. ,,Een mooie nieuwe uitdaging", aldus Mariska van der Woerd.

De overname van de bakkerswinkel verliep sneller dan verwacht. ,,Op 10 augustus kregen wij de gunfactor om als eerste te kiezen. Exact twee maanden later vond al de overdracht plaats nadat wij alle mogelijkheden hadden bekeken. We waren namelijk van plan om de boel totaal te verbouwen", aldus Van der Woerd.

Op 11 oktober draaide de bakkerij dan ook nog in de oude winkel, maar 19 oktober stond gepland als 'start' van de sloop. ,,We hebben daarom destijds een keet neergezet als tijdelijke winkel, maar afgelopen donderdag konden wij dan echt open in onze totaal vernieuwde winkel.

VERSBELEVING In de vernieuwde winkel moet de klant weer een echte versbeleving ervaren: een plek waar iedereen lekker brood kan halen. ,,Wij hebben een heel ander assortiment: onze voorganger werkte met compacter brood, ons brood is iets luchtiger", aldus de eigenaresse, die wel trots vertelt dat hun volkorenbrood 100% lactose vrij is en dat vanaf januari al het brood lactose vrij wordt. Ook het desem-brood zal in het assortiment blijven.

LUNCH Met de komst van een nieuwe bakker is wel de oude vertrouwde lunchroom blijven bestaan. Zo kan iedereen terecht in de winkel voor onder andere een broodje rosbief, broodje brie, broodje zalmsalade  en heerlijke tosti's. ,,Op de mooie dagen hebben wij ook een totaal vernieuwd terras en kunnen bezoekers aan het Maarnse station ook terecht voor koffie to go", waarbij de keuze bestaat uit normale koffie of heerlijke cappuccino van het merk Peeze. ,,En, wij zijn een gratis wifi-point op de openingstijden van de winkel."

OPENINGSTIJDEN De winkel is sinds kort ook open op de maandag van 09.00 tot 15.00 uur, iets wat eerder niet zo was in Maarn. ,,We zullen tijdens diverse openingsdagen ook acties voeren. Zo willen wij op de woensdag een brodendag invoeren: drie gewone broden voor 6,75 euro en drie meergranen voor 8,95 euro."

PERSONEEL Met de verruiming van de openingstijden is de bakker ook per direct op zoek naar personeel. ,,Voor op de zaterdag zoeken wij nog twee personeelsleden voor het filiaal in Maarn en één voor in Doorn. Voor beide locaties zoeken wij ook nog een extra kracht voor doordeweeks", aldus Mariska van der Woerd, die de komende maanden vooral zelf ook aanwezig zal zijn in de winkel.

Door de komst van de bakker naar Maarn kunnen straks ook alle Maarnse inwoners genieten van de prijswinnende gevulde speculaas en de befaamde oliebollen.

INFORMATIE Benieuwd naar de vernieuwde bakkerij? Kom dan langs op de Tuindorpweg 53 in Maarn, bel 0343 - 44 44 01 of kijk op

w [bakkerijvanderwoerd.nl