• Babs Bouwman

Vakkundig uitdeuken zonder spuiten

Advertorial

AMERONGEN Nico Sondervan van UZS Amerongen kan kleine deuken in een auto snel en vakkundig verwijderen zonder te spuiten. Deukjes ontstaan door parkeren, hagelstenen of vallende takken kan hij binnen één tot enkele uren onzichtbaar maken. Voor particulieren kan dat financieel heel interessant zijn. Sondervan heeft bij Autobedrijf Groenen BV in Wijk bij Duurstede een ruimte om zijn werkzaamheden uit te voeren. Desgewenst komt hij bij de klant thuis.

Dertig jaar geleden begon Nico Sondervan in de autoschade en dat is hij al die jaren blijven doen. Hij kende de werkplaats van binnen en van buiten en wist alle soorten autoschades vakkundig te herstellen. Vorig jaar september besloot Sondervan voor zichzelf te beginnen. Aanvankelijk werkte hij op zaterdagen voor autobedrijven. Kleine deukjes van ingeruilde auto's haalde hij eruit, zodat de occasions daarna beter verkocht konden worden. Al gauw was het zo'n groot succes dat de autoschademonteur full time met zijn eigen bedrijf, UZS Amerongen, aan de slag ging. De naam uitdeuken zonder spuiten is niet voor niets gekozen. Want Sondervan vindt het heel prettig om kleine schades aan auto's milieuvriendelijk te herstellen zonder gebruik van schadelijke oplosmiddelen en verf.

TIENTJES

Uitdeuken zonder spuiten kan al voor een paar tientjes. Dat maakt het financieel heel aantrekkelijk voor de particulier. Want als je de schade laat lopen via je verzekering, kost het je eigen risico. En vaak val je 5 jaar terug in je no-claim regeling, zodat je meer premie gaat betalen. ,,Eén klein deukje weghalen kan al binnen het half uur", vertelt Sondervan. ,,Als de schade wat groter is, bijvoorbeeld door hagelstenen, is reparatie veelal mogelijk in één dag." In de meeste gevallen kan de klant wachten tot de deukjes hersteld zijn. Als de schade verhaalbaar is en via de verzekering loopt, kan de uitdeuker alles met de verzekering afhandelen. In de meeste gevallen kan UZS de schade herstellen, zodat er geen expert bij hoeft te komen.

HEILGE KOE

Veel mensen vinden het heel vervelend als hun auto beschadigd is, want de auto is nog steeds een heilige koe voor menig autobezitter. ,,Het is voor mij iedere keer een uitdaging om de deuken onzichtbaar te maken", zegt Sondervan. ,,En vaak willen de mensen niet alles laten overspuiten."

Iedere auto met deukjes is een uitdaging voor Nico Sondervan. Door zijn jarenlange ervaring in autoschadeherstel weet hij precies hoe hij professioneel te werk moet gaan. Met een grote lamp constateert hij de te behandelen plaatsen. Hij werkt met een grote koffer met allemaal verschillende tools, waarmee hij de deuken eruit kan masseren. Zo nodig gebruikt hij een speciale lijmtechniek om de onregelmatigheden te verwijderen. ,,Het moet gek worden wil het niet lukken", constateert Sondervan.

UZS Amerongen is een klein laagdrempelig bedrijf. Wie een schade wil laten herstellen, kan snel terecht. En dat is precies wat Sondervan wil: alleen werken en klein blijven. Want alleen zo kan hij de beste service bieden en voor de kwaliteit van zijn werk in staan. Info: 06-27048727 en www.uzsamerongen.nl