• George Verberne is nog enkele weken te vinden in zijn supermarkt.

    Danny van der Linden

Supermarktbaas Verberne neemt afscheid

DRIEBERGEN Na ruim dertien jaar houdt George Verberne het voor gezien. De eigenaar van supermarkt Jumbo aan Winkelcentrum De Sluis gaat zich bezig houden met zijn andere supermarkt in Wageningen en een nieuw project.

Danny van der Linden

Verberne is inmiddels een bekend gezicht voor de klanten van supermarkt Jumbo. Dertien jaar geleden streek hij neer in Driebergen. ,,In die tijd was ik al eigenaar van een supermarkt in Wageningen en op zoek naar een tweede supermarkt", vertelt Verberne enthousiast. ,,Ik werd gewezen op deze locatie en ben gaan kijken. Het leek me een leuke buurt en ik dacht hier wel een mooie supermarkt te kunnen beginnen." Op dat moment is Verberne nog franchisenemer van de keten Super De Boer. ,,Later werd dat overgenomen door C1000 en weer later door Jumbo", aldus de supermarkteigenaar.

OLIFANT Verberne heeft zijn draai in Driebergen snel gevonden. ,,Driebergen is een leuk dorp met leuke mensen, maar van mij mag het wat bruisender", zegt hij. Mede daarom onderneemt hij zelf actie. ,,Toen we een Jumbo werden heb ik een olifant van circus Boltini voor de winkel gezet. Daar word ik nu nog op aangesproken door mensen." Een ander memorabel moment is het optreden dat het muzikale duo Acda en De Munnik in de supermarkt gaven. ,,Dat was in het kader van een reclamestunt van een bekend biermerk", weet Verberne. ,,Thomas Acda en Paul de Munnik bleken hele leuke gasten te zijn, die ook nog eens een heel leuk optreden gaven. Dat zijn een paar leuke herinneringen."

Ook in maatschappelijk opzicht droeg Verberne een steentje bij. ,,Ik had een aantal medewerkers die korfbalden bij Dalto. Zij kwamen met de vraag of ik iets wilde doen in de vorm van sponsoring. Er werd een goed plan gemaakt en we zijn sponsor geworden van de korfbalvereniging die trouwens de zaken goed op orde heeft", aldus Verberne.

 

MEDEWERKERS In dertien jaar tijd heeft George Verberne veel medewerkers zien komen en gaan. ,,De jongere medewerkers van een supermarkt werken gemiddeld zo'n anderhalf jaar bij je", zegt hij. ,,Ik schat dat ik tussen de zeven- en achthonderd medewerkers heb gehad in de afgelopen dertien jaar."

Met het vertrek van Verberne verdwijnt de Jumbo niet uit Driebergen. ,,Ik heb de supermarkt verkocht aan Jumbo", legt Verberne uit. ,,Dit heeft te maken met bedrijfseconomische redenen. Winkelcentrum De Sluis zal in de toekomst een ingrijpende verbouwing ondergaan. Dat is ook nodig. Maar dan zal ook de Jumbo moeten worden aangepast. We hebben al meerdere veranderingen ondergaan en dat kost telkens veel geld. Daarom heb ik de keuze gemaakt deze vestiging te verkopen." Medewerkers van Jumbo Driebergen hoeven zich geen zorgen te maken. Tot geruststellling van Verberne worden zij overgenomen door Jumbo Nederland.

 

NIEUW PROJECT Hoewel George Verberne niet tot zijn zevenenzestigste wil blijven werken, denkt hij voorlopig nog niet aan stoppen. ,,Al zal ik misschien iets meer tijd hebben voor andere dingen. Mijn zoon voetbalt en mijn dochter doet aan dansen. Ik vind het belangrijk en leuk om daar ook bij betrokken te zijn. Daarnaast ben ik groot fan van voetbalclub AZ",  vertelt Verberne. ,,Maar ik heb ook nog mijn tweede winkel in Wageningen en ik ben bezig met het ontwikkelen van een nieuw project waarbij food en winkelen een interessante combinatie gaan vormen."

Verberne heeft de winkel aan Winkelcentrum De Sluis per vijf maart verkocht. ,,Op vier maart heb ik nog een feestje met alle medewerkers. Daarna is het voor mij na al die mooie jaren klaar in Driebergen."