• Maaike Storm van ’s Gravesande is heel enthousiast over OKI-B .

    Babs Bouwman

Spelenderwijs verbinden met je kind

DOORN Jezelf beter leren kennen. Leren vertrouwen op wat je voelt in je lichaam en daar zelfvertrouwen en energie uithalen. Sansoma Instituut voor Lichaamsbewustzijn biedt op vele niveaus mogelijkheden om aan bewustwording te werken. Er zijn laagdrempelige activiteiten, zoals core gym, integratieve massages, energiewerk of stress release sessies. Maar Sansoma biedt ook meer verdieping aan, zoals psychotherapiesessies core energetica en therapie voor ouder en kind. Voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, is er iets te vinden bij het instituut voor lichaamsbewustzijn. Maaike Storm van 's Gravesande werkt met core energetische therapie: een vorm van psychotherapie gericht op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht. Daarnaast werkt ze met OKI-B (Ouder Kind Interactie-Bewegingsspel) een krachtige therapievorm voor ouders samen met hun kind.

Babs Bouwman

Maaike Storm van 's Gravesande is van oorsprong ergotherapeut en bewegingswetenschapper. Ze kwam in aanraking met core energetica en startte met de opleiding.

,,Het is een heel krachtig instrument, waardoor je meer leert te vertrouwen op je intuïtie en vooral op je eigen lijf", vertelt ze. ,,Mensen kunnen tegen patronen aanlopen waar last ze van hebben. Door middel van beweging, ademhaling en interactie kan ik samen met de cliënt aan de slag om te ontdekken wat er speelt''. Storm biedt een veilige plek om dat naar buiten te laten komen. Het effect is dat je je vrijer gaat bewegen, oude patronen gaat loslaten en ander keuzes gaat maken vanuit geloof in eigen kracht en in je eigen kwaliteiten.

KRACHT Vanaf begin februari biedt Storm van 's Gravesande samen met collega Marjolein van Belle OKI-B sessies voor ouder en kind aan, waarbij plezier en verbinding centraal staan. Soms merkt een ouder dat er dingen niet lekker lopen met hun kind en kan de relatie thuis onder spanning staan. Met behulp van OKI-B, interactief bewegingsspel voor ouder en kind, leren ze elkaars kracht en elkaars liefde te voelen. Goed kijken naar de interactie tussen hen levert veel inzichten op bij de ouder. Daarbij levert de directe feedback van de therapie in combinatie met videofeedback een grote bijdrage. Ouders voelen zich gezien en gehoord en het kind kan weer kind zijn en ontspannen. Wat Storm vooral ziet is het plezier dat ouder en kind samen beleven. Ouders kunnen bij Sansoma ook in groepjes met hun kind meedoen aan spelsessies. Tijdens deze groepsbijeenkomsten wordt ingestoken op de interactie en de onderlinge relatie. Samen spelletjes doen die je thuis ook heel goed kunt doen. Kinderen vinden dat fantastisch en de ouders zie je genieten. Het is een mooie manier om dichter bij je kind te komen.

MAAK KENNIS Meer weten over OKI-B en zelf ervaren hoe dit de relatie tussen ouder en kind kan verdiepen? Op zondag 10 februari is er van 11.00 tot 12.00 uur een gratis introductieworkshop. Voor meer informatie:www.sansoma.nl.