• Mark Ligteringen is trots op zijn winkel waar de klant speelgoed écht kan beleven.

    Babs Bouwman

Speelgoed beleven bij Planet Happy

DRIEBERGEN Een winkel waar je echt kunt spelen en waar je speelgoed kunt ervaren. Dat kan in de nieuwe vestiging van Planet Happy, die op 23 juni opent in het oude ABN AMRO-pand aan de hoofdstraat 101. De parkeerplaats is die dag volgebouwd met leuke speelactiviteiten en in de winkel kun je op ontdekkingstocht. Zo'n groots openingsspektakel wil je beslist niet missen.

Babs Bouwman

DROOM Voorheen werkte Mark Ligteringen als aandelenhandelaar. Als hobby was hij altijd al bezig met leuke concepten bedenken en hij koos ervoor zijn vak te verlaten en iets leuks te gaan doen. Zes jaar geleden opende hij zijn speelgoedwinkel Planet Happy achterin de Traaij, die hij in die jaren steeds verder uitbouwde. Zijn grote droom om ooit een echte beleveniswinkel te starten bleef aan hem knagen. Met de opening van de nieuwe vestiging in het centrum van Driebergen komt zijn droom uit. Dolblij is hij dat hij de mogelijkheid kreeg om het pand om te toveren tot een waar speelparadijs. Er staat zelfs een echt boom met een boomhut. Kinderen kunnen zich thuis voelen bij Planet Happy en ongedwongen spelen, terwijl de ouders rondneuzen in het uitgebreide assortiment houten speelgoed, kraamcadeaus, knuffels, creatief speelgoed, kinderboeken of constructiespeelgoed.

SUIKERRIET Eigenaar Ligteringen laat zich ieder jaar inspireren op een beurs in Duitsland, waar hij de nieuwe collecties kan testen, bekijken en voelen. Het speelgoed moet wat hem betreft wel duurzaam zijn en gelukkig kwam Ligteringen er achter dat veel grote merken daar mee bezig zijn. Zo heeft Lego 100% biologische blokjes van suikerriet. En maakt PlanToys het speelgoed van massief rubberhout, waarbij de boom van het begin tot het eind wordt gebruikt . Overigens vallen kunststof producten volgens Ligteringen ook onder duurzaam, want ze gaan immers jaren mee.

POPPENDOKTER Op zaterdag 23 juni is om 9.00 uur de officiële opening. De hele dag is er van alles te beleven in en om de winkel. Op de parkeerplaats is een groot loopfietsparcours en is er een heuse poppendokter aanwezig, die checkt of de pop ziek is en een receptje uitschrijft. Voor de liefhebbers is er ook een hele speelwereld met treinen en alle merken doen wel iets. Als aandenken krijgen de kinderen een knuffeltje mee naar huis en de ouders een goodie bag. Bram's Pannenkoeken zorgt voor de hongerige maagjes en Bistro Paul voor lekkere drankjes. Laat je verrassen door Planet Happy en kom op ontdekkingstocht.

LIFT Voor Mark Ligteringen waren de afgelopen weken spannend, maar toen de bomen op zijn plek stonden wist hij dat het goed kwam. Zijn droomwinkel met 650 m2 speelplezier over drie verdiepen, overigens bereikbaar met lift, is een feit. Centraal in het land met 80 gratis parkeerplekken in de buurt. En verder? Hij heeft nog wel 101 ideeën in zijn hoofd. Ooit wil hij bewegende elementen in de winkel brengen: een soort mini-efteling. Maar eerst gaat zijn aandacht uit naar het verkopen van mooi en duurzaam speelgoed. Dat doet hij vol vertrouwen en dat geeft hem een blij gevoel.

www.planethappy.nl