Snackbar Lehman wordt Petit Restaurant Chris

DOORN Of het nu is voor een patatje, een luxe lunch met een heerlijke kop koffie of een vers bereid ijsje, vanaf heden kan iedereen terecht bij Petit Restaurant Chris. Het Petit Restaurant, dat aan de Amersfoortseweg in Doorn ligt, heette voorheen Snackbar Lehman, maar is per heden in handen van de nieuwe eigenaar Chris(tiaan) de Vreugd.

,,Ik werkte zelf al sinds mijn 17e voor Lehman. Later ben ik na de middelbare ook een horecaopleiding gaan volgen en droomde ik van een eigen zaak", aldus Chris, die na die opleiding even niet wist wat hij wilde gaan doen en verder ging in de snackbar. ,,Dat was toen in de tijd van de verhuizing. Eerder zaten ze op de hoek met de Dorpsstraat en was de huidige locatie een noodvoorziening. Toen ik het plan opperde om op de 'oude' locatie een lunchroom en ijssalon te starten werd voor Lehman duidelijk dat ik 'meer' wilde."

Op zijn 28e werd hij benaderd door Lehman en was het dan zo ver… het telefoontje kwam en de kans om de zaak over te nemen lag voor handen. Na een inwerkperiode van twee jaar is de zaak per 1 januari 2015 écht van hem. Ondanks dat de zaak al ruim een jaar van Chris is, veranderde de naam pas in 2016. ,,Ik wilde eerst niet veranderen, maar voor veel mensen was er onduidelijkheid. Er stond Lehman, maar ze zagen Chris. Ondanks dat Lehman écht een begrip was in Doorn besloot ik toch te veranderen naar Petit Restaurant Chris: een makkelijke, pakkende naam."

LUNCH En dat het een 'Petit Restaurant' is en geen snackbar mag duidelijk zijn. Het is een ijssalon, lunchroom en cafetaria in één. Bij Chris kan je niet alleen terecht voor een frietje en een kroketje, maar kan je ook genieten van een heerlijke lunch. Ook kunt u er voor kiezen om uw lunch te laten bezorgen. ,,Service en kwaliteit staan bij voorop. We hebben een uitgebreide keuze, waaronder huisgemaakte tonijnsalade, verse zalm, rosbief en nog veel meer, waarbij er ook keuze is uit een groot assortiment vers afgebakken broodsoorten.

VERS IJS In het ijsseizoen staat Chris bekend om zijn ambachtelijk gemaakte schepijs, softijs en diverse milkshakes. Het schepijs maakt hij ook écht zelf op traditionele wijze maakt en met verse ingrediënten. ,,Zodra het weer er klaar voor is gaan we weer ijs bereiden", aldus de eigenaar.

BURGERS Ook bracht Chris het afgelopen jaar een tweetal nieuwe hamburgers op de kaart: de Doornse burger - voorzien met 200g puur rundvlees, ham, kaas, gebakken ei, groenten en een speciaal sausje - en de Boeren burger, waarbij de producten lokaal worden ingekocht. ,,En beiden geserveerd op een vers afgebakken broodje."

INFORMATIE Binnenkort opent de nieuwe website www.heuvelrugbroodjes.nl, waar ook op besteld kan worden. Nu al nieuwsgierig naar het opgeknapte Petit Restaurant? Kom dan langs op de Amersfoortseweg 13 in Doorn of bel naar 0343 - 412 215.