• De tijd voor rookworst komt er weer aan, Kevin maakt ze alweer volop en viel er mee in de prijzen..

    Wilco Willemse

Slagerij Van Ginkel in de prijzen

AMERONGEN Na 15 jaar neemt Kevin van Ginkel de ambachtelijke slagerij van zijn ouders over. Jan en Dimi namen op hun beurt 15 jaar geleden de slagerij over van Ketelaar. Het slagersechtpaar is maar wat trots dat hun zoon de zaak overneemt en Amerongen is blij met zo'n topslager in het eigen dorp.

Wilco Willemse

Kevin houdt van zijn vak en van mooie producten. In 2016 werd hij Nederlands Kampioen met zijn honing-peperpaté. Afgelopen week nog won Kevin de hoogste onderscheiding tijdens de vakwedstrijd 'Arnhem Rookworststad 2018': ,,Dat is de grootste wedstrijd in Nederland en samen met twee andere slagers haalde ik met mijn fijne rookworst de hoogst haalbare onderscheiding, goud mét ster. Dan is je rookworst echt heel goed en ambachtelijk gemaakt. De grove worst had slechts één minpuntje en kreeg daarom geen ster. Er was een iets donkerder gekleurd stukje, waar de worst tegen de stang had gehangen tijdens het roken. Dat gebeurt ons niet nog een keer!"

BIJZONDER MOMENT Vorige maand nam Kevin de zaak van zijn ouders over en kocht hij het pand waar de winkel ook bij hoort: ,,Dat was een bijzonder moment", aldus Kevin. ,,Op dezelfde dag zette ik handtekeningen voor de zaak en voor het pand. Ook voor mijn ouders heel bijzonder. M'n vader is 50 jaar slager geweest en ook m'n moeder heeft heel lang in zijn winkels gewerkt, hier in Amerongen en eerder in Leersum. Ze springen zeker de komende tijd nog regelmatig bij. Het is heel fijn om zo veel kennis dichtbij te hebben."

KLUSKLEREN Komende tijd heeft Kevin ook regelmatig zijn kluskleren aan: ,,We hebben al een mooie slagerij, maar ook het woonhuis er naast is nu van mij. Aan de voorkant zou je het niet zeggen, maar het pand is een monumentale tabaksschuur en er is veel achterstallig onderhoud. Samen met de monumentencommissie heb ik een mooi plan gemaakt. Ik hoop in het voorjaar naar Amerongen te verhuizen."