• Op de kerstmarkt zijn onder andere verkrijgbaar delicatessen, kerstgeschenken, soep, glühwein, oliebollen en andere zelfgebakken lekkernijen.

    Edith Hazelzet

Sfeervolle kerstmarkt met soep en muziek

Advertorial

LEERSUM In Leersum vindt op vrijdag 13 december van 15.00 tot 21.00 uur de kerstmarkt plaats. Het centrum wordt dan traditiegetrouw omgetoverd door een sfeervolle aaneenschakeling van kraampjes. Omlijst door kerstmuziek kan de innerlijke mens versterkt worden met onder meer een Dorpssoepje en kunnen er decembercadeautjes worden aangeschaft bij voornamelijk lokale ondernemers.

Edith Hazelzet

De Ondernemersvereniging Leersum staat voor de organisatie van de kerstmarkt, die bijna zestig kramen omvat. Het is mogelijk om tussen 15.00 en17.00 uur met de arrenslee van Kaasboerderij De Grote Katwinkel een ritje te maken, mits het mooi weer is. Voor kinderen is er verder een schaatsbaantje.

SOEP Vanaf 17.00 uur staat de Dorpssoep klaar. Deze vindt altijd gretig aftrek, dus hier geldt op=op. De heerlijke soepen van slager Dik van Dijk worden tot 18.30 uur gratis verstrekt in een kraam voor de slagerij en bij de Michaëlkerk. AH Leersum sponsort de verse broodjes. Samen met de vele Dorpssoepvrijwilligers zorgen zij voor een warme start van de markt.

MUZIEK Ook dit jaar speelt buiten op de markt EMM aanstekelijke kerstnummers. Verder staat de Michaëlkerk garant voor mooie muzikale optredens binnen. Het Leersumse kamerkoor 'The Living Song' trapt om 17.30 uur af met onder andere traditionele meezingliederen. Om 18.00 uur zorgt theaterkoor 'Prove It' uit Veenendaal voor een sprankelend optreden met moderne nummers. Daarna is het om 18.45 uur de beurt aan Accordeonvereniging Crescendo, dat blijft verrassen met hun uiteenlopende accordeons onder leiding van de inspirerende dirigent Jorind Josemans. Vanaf 19.30 uur treedt het popkoor van Muziekschool Leersum op in de Muziekkoepel.

KUNST Het Kunstgilde opent van 15.00 tot 21.00 uur de deuren voor een kerst-kunstmarkt. Zowel binnen als buiten zijn kunstzinnige (kerst)cadeautjes te koop en in het Gildehuis kunnen bezoekers genieten van een expositie met het thema winterkunst.

Bij het Kunstgilde zijn ook op zaterdag 14 en zondag 15 december zijn tussen 11.00 tot 17.00 uur creatieve kerstworkshops te volgen tegen een kleine vergoeding.

GOEDE DOELEN Aandacht voor goede doelen past bij de kerstgedachte. Buiten de kerk zijn bij de jongeren van corsobouwgroep 'De jeugdraad' en de Moldaviëgroep oliebollen, taart en handgemaakte kerstartikelen te verkrijgen. Verder is 'Team Amazing' aanwezig, net als 'Samenloop voor Hoop' (KWF), stichting 'Buurtgezinnen' en 'Sisters Hope'. En bij een aantal kramen komt de opbrengst van producten vanuit uit arme landen ten goede aan projecten te doen ter plekke.