• Rode oortjes voor deelnemers Larsheim Open

'Rode oortjes' voor deelnemers Larsheim Open

Advertorial

LEERSUM Het tennispark van tennisvereniging Larsheim ligt verscholen in de bossen van Leersum. Maar liefst zeven kunstgrasbanen telt de vereniging. Eén week per jaar zijn alle banen elke dag bezet tijdens het Larsheim Open. Ruim tweehonderd deelnemers namen het afgelopen week in verschillende categorieën tegen elkaar op. Iedereen hoopte de laatste zondag nog te kunnen spelen, want dat betekende dat de finale was bereikt.

Wilco Willemse

De organisatie is er druk mee. Maanden van tevoren schrijven deelnemers zich in en moet er een passend schema gemaakt worden. Tijdens het toernooi worden ruim tweehonderd wedstrijden gespeeld.

Jurriën van Hamersveld is de voorzitter van de toernooicommissie en verantwoordelijk voor de planning tijdens Larsheim Open: ,,Het is een hele klus, maar ook een heel dankbare. Als alle deelnemers een geslaagd toernooi hebben, is dat voor de organisatie het belangrijkst. We organiseren dit met z'n zessen en iedereen heeft zo zijn eigen specialiteit. Uiteraard bedanken we graag alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren voor een prachtig Larsheim Open."

ROOD Het deelnemersaantal is de laatste jaren ongeveer gelijk, rond de tweehonderd. Van Hamersveld: ,,Van onze eigen leden doen er ongeveer dertig mee en de rest komt van buiten. Als vanouds zijn er ook veel deelnemers van ATV uit Amerongen, TV Spitsbergen uit Veenendaal en TV Uitwijk uit Wijk bij Duurstede. Jammer genoeg waren er wat tennisverenigingen in de gemeente die hun eigen clubtoernooien hadden. Het zou fijn zijn als er wat meer afstemming onderling zou komen, dat maakt het voor iedereen leuker. In totaal waren er 29 categorieën waarin voorrondes en finales werden gespeeld."

Hij vervolgt: ,,We spelen elk jaar met een thema, dit keer 'Rood'. Dat is fijn voor de aankleding en de uitingen, maar ook als thema voor de maaltijden die elke dag vers bereid worden voor deelnemers. We hadden elke dag een uitverkochte eettafel."

Zoals altijd was er ook tijdens het toernooi nog van alles te regelen rondom de planning. Van Hamersveld: ,,Er zeggen altijd deelnemers op het laatst af en daar moet dan een oplossing voor worden gezocht. Gelukkig lukte het om daar vervangers voor te regelen, zodat elke poule gewoon kon doorgaan. We hebben een fantastische week gehad met alleen donderdag een onderbreking vanwege een regenbui. De finaledag was afgelopen zondag en toen scheen de zon volop."

OVERGEHAALD Eén van de deelnemers was Leersumer Rinie Willemse, nog geen maand lid van de tennisclub: ,,Het is hier echt gezellig. Vrienden hebben me overgehaald om nu al aan een toernooi mee te doen. Ik vond dat wel heel snel, maar het leek me leuk. En zowel in het enkel- als het dubbeltoernooi heb ik in de halve finale gestaan. Dat smaakt naar meer. Na de vakantie neem ik wat lessen en dan hoop ik volgend jaar de finale te spelen."

Uitslagen van het toernooi zijn te vinden op de website www.toernooi.nl.