• Sandra van Rijn en Marco Assink zijn trots op hun Restaurant Rebels.

    Babs Bouwman

Pure smaken bij Rebels

Advertorial

Zonder tierelantijnen

DRIEBERGEN Eigenaren Sandra van Rijn en Marco Assink willen met hun restaurant Rebels vooral hun eigen identiteit verwerven. Spelen met smaken van over de hele wereld en dat samenbrengen in smaakvolle kleine gerechten. ,,Het is voor mij geen hogere wiskunde", vertelt chefkok Marco Assink. ,,Wij verkopen gewoon lekker eten en drinken.". De prijs voor het driegangenverrassingsmenu van 29 euro is aantrekkelijk. Evenals de wijnen uit alle delen van de wereld, die ze bewust betaalbaar houden.

Babs Bouwman

Chefkoks Marco Assink en Teddy Irankunda dragen allebei de wereldse keuken, met een Franse basis, een warm hart toe. Dat betekent: lekkere sauzen, goede soepen en stevige bouillons. Hun liefde voor de Oosterse keuken is terug te vinden op de menukaart. Desondanks tref je veel verschillende gerechten en smaken aan op de regelmatig wisselende menukaart. Teddy Irankunda is Marco's soulmate in de keuken en ieder gerecht gaat door hun handen. Bijvoorbeeld de pasta's die ze zelf maken. Stapsgewijs pastadeeg zetten en 12 uur laten rusten. Dan de vulling, die wel 24 uur moet rusten voordat je hem in het deeg kunt vouwen. Een jus de veaux maken, duurt wel 48 uur. De gerechten zitten in hun hoofd en ze zijn er continue mee bezig. Hun uitgangspunt is om zo min mogelijk weg te gooien. Want ook de schillen van aardappelen of randen van Parmezaanse kaas kun je drogen in de oven en er bouillon van trekken. Het is zeker niet de bedoeling er een circus van te maken, maar simpele smaakvolle gerechten, die herkenbaar zijn op het bord.

GASTVRIJ Sandra van Rijn en André Kastelein regelen alles 'voor', in het restaurant. ,,Ik vind het leuk dat de jongens uit de keuken in de bediening meelopen. Zij kunnen precies vertellen hoe ze de gerechten gemaakt hebben", aldus gastvrouw Van Rijn. ,,Hierdoor hebben André en ik volledige aandacht voor onze gasten". Die zich vooral relaxed en op hun gemak moeten voelen. Dat is precies wat Marco Assink van thuis heeft meegekregen. Zijn Oostenrijkse moeder was altijd bezig in de keuken en zijn vader is ook kok. Hij herinnert zich de geuren van bouillon als hij vroeger beneden kwam. Er was altijd lekker eten en iedereen was welkom. Deze filosofie is terug te vinden bij restaurant Rebels. Want daar is iedereen welkom op ieder tijdstip van de dag. Er zijn geen specifieke lunch- of diner tijden.

Wie de moeite neemt om binnen te lopen, kan kiezen waar hij zin in heeft. Ook al is het maar één klein gerechtje of een drankje aan de bar.

Bijna iedere avond zat het restaurant vol sinds de opening een paar weken geleden. Het team van Rebels is geraakt door de vele enthousiaste reacties en bloemen van de Driebergenaren. Ze voelen zich welkom in het dorp en dat willen ze terug geven aan hun gasten. Dus kom gewoon eens lekker eten bij Restaurant Rebels. Binnenkort gaat ook het terras open. Restaurant Rebels is gevestigd aan de Arnhemse Bovenweg 46 in Driebergen.

w restaurant-rebels.nl