• 'Voor de kerst kun je hier leuk slagen' aldus Annette Haasnoot in haar winkel vol unieke juwelen en gebruiksvoorwerpen.

    Edith Hazelzet
  • 'Voor de kerst kun je hier leuk slagen' aldus Annette Haasnoot in haar winkel vol unieke juwelen en gebruiksvoorwerpen.

    Edith Hazelzet

Potters trekt publiek van liefhebbers

Advertorial

LEERSUM Wie iets bijzonders zoekt om met de feestdagen cadeau te geven, is bij Anita Potters juwelier-antiquair in Leersum aan het goede adres. Aan de Rijksstraatweg 104 is alles te vinden voor op en rond een feestelijke tafel. En niet te vergeten de sieraden die je draagt bij dergelijke bijzondere gelegenheden.

Annette Haasnoot is sinds vier jaar de eigenaar van het bedrijf dat haar moeder, en naamgever van de zaak, bijna veertig jaar geleden begon. ,,Ik ben dus opgegroeid temidden van antieke sieraden en zilver. De liefde voor mooie dingen is me met de paplepel ingegoten." Met achttien jaar begon zij aan de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven. Daarna werkte Annette in Amsterdam met moderne ontwerpen en schoolde zij zich als diamantzetter en diamantgrader. In de tussentijd bleef ze ook altijd helpen in de zaak in Leersum. Zo ontwikkelde zij zich tot een ervaren vakvrouw, die met een groot onderscheidingsvermogen en vol enthousiasme mooie sieraden en voorwerpen inkoopt en verkoopt. 

UNIEK

Anita Potters is een landelijk bekende speciaalzaak. ,,Winkels zoals als deze, met unieke sieraden en voorwerpen, zijn op twee handen te tellen. Behalve mijn vaste klanten weten mensen mij via via te vinden en ook door mijn mooie website. Hierop geef ik een impressie van het genre objecten dat ik te bieden heb, maar het toont slechts een klein deel van de collectie. Zelfs uit België komen klanten naar Leersum; vandaag rijdt een een man hierheen om een prachtig paar oorbellen te halen voor zijn vrouw." Mannen die hun echtgenotes willen verwennen, zijn vaak geziene klanten bij Anita Potters. ,,Dan zeggen ze: Annette, jij weet wel wat ze mooi vindt. Soms moet ik het dan geheim houden als hun vrouw ook in de winkel komt voordat het gegeven is." Ook verloofde paren vinden hun weg naar de juwelier-antiquair: ,,Vrouwen willen vaak liever een ring die zij altijd kunnen blijven dragen, en de mannen zoeken hier dan iets anders moois uit voor zichzelf." Annettes kennis van waarderen is onontbeerlijk bij de inkoopkant van het bedrijf. ,,Ik krijg veel aangeboden uit nalatenschappen. Soms erven mensen iets dat hen niet zo aanspreekt. Dan kunnen ze het hier inruilen voor iets dat ze wel dragen. Soms moet ik hen teleurstellen. Dan blijken de sieraden met glinsterende steentjes, die een leven lang gekoesterd werden, niet echt te zijn. Zo nu en dan is men ook aangenaam verrast over de waarde van wat men meebrengt."

VERANDERING

Zo is het assortiment van Anita Potters continu aan verandering onderhevig. Het woord 'antiek' op de gevel kan mensen wel eens afschrikken heeft Annette gemerkt: ,,Wij zijn ook geen reguliere juwelierszaak, wat wij bieden is uiterst divers. We trekken daarmee echt een publiek dat van bijzondere dingen houdt, mensen die een uniek cadeau willen geven. De collectie is weer prachtig op orde voor de feestdagen, dus iedereen is van harte welkom. Op dinsdag en woensdag liefst op afspraak en de rest van de week is het vrij binnenlopen," nodigt Annette Haasnoot uit. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 10.30-18.00 uur, zaterdag van 10.30-17.00 uur.

w [anitapotters.nl