• Wilco Willemse

PMI Rembrandt opent deuren in Amerongen

Advertorial

AMERONGEN Paramedisch Instituut Rembrandt, met twee vestigingen in Veenendaal en één in Duiven, nam begin 2018 haar vierde praktijk in gebruik. In Amerongen, op de Wilhelminaweg, in het pand waar voorheen HATO gevestigd was. Het interieur heeft een frisse, moderne uitstraling, er zijn vier behandelruimtes en een oefenruimte.

Niels van der Schee is verantwoordelijk voor de locatie Amerongen. ,,Een mooie uitdaging! We waren al eerder actief in Amerongen. Zo hebben we spreekuren bij DVSA en Workout op maandagavond en bij Hardloopcentrum Aart Stigter op zaterdagochtend. Zelf werk ik graag met sporters, dus ik ben er goed op mijn plek. Nu we een eigen vestiging hebben, kunnen we het aanbod flink uitbreiden. Naast ons team fysiotherapeuten zijn in ons pand meerdere specialisten actief. Nu al een ergotherapeut, handtherapeut, orofaciaal therapeut, podotherapeut en een pedicure en hopelijk in de toekomst nog meer."

TEAM

Daarom kwam er op de gevel 'Gezondheidscentrum Amerongen' te staan. Niels van der Schee: ,,Met zo'n compleet aanbod kunnen we voor veel meer mensen een oplossing bieden. Ook binnen ons team van fysiotherapeuten is veel specialisatie. We zijn met z'n vijven. Yvonne Blomsteel is er voor baliewerk en secretariaat, Francis Vernooij voor ouderenzorg, valpreventie, COPD en etalagebenen en ik voor sportfysio en manuele therapie. Ivo Daanen is fysiotherapeut en gespecialiseerd in echografie en Charlotte Groeneveld werkt bij ons vanuit het hoofd-kaakcentrum de Hoofdfysio. Bij het maken van de eerste afspraak maken we een inschatting bij welke specialist de patiënt het best terecht kan. Ons streven is dat er binnen vier behandelingen vooruitgang moet zijn geboekt. Voor behandelingen in onze praktijk is geen verwijzing van de huisarts nodig, je kunt gewoon een afspraak maken.Dat PMI Rembrandt zelf echo's kan maken vindt Niels van der Schee een uitkomst: ,,We hoeven niet te verwijzen voor een echo, dat kunnen we gewoon zelf. Vooral voor klachten aan bijvoorbeeld knieën, heupen en schouders is dat heel waardevol. Door een echo kunnen we onder de huid kijken en een veel betere diagnose stellen. Vervolgens sluiten we het behandelplan daar op aan."

HOOFD-NEK-KAAK

Charlotte Groeneveld is gespecialiseerd in hoofd-, nek- en kaakklachten. ,,We kennen allemaal de uitdrukkingen nog even doorbijten of veel voor je kiezen krijgen. In stressvolle situaties kunnen er klachten ontstaan zoals kaakpijn of hoofdpijn door spierspanning. Een aspirientje helpt dan niet. Men loopt daar vaak tijden mee rond voor wij in beeld komen. Ik ben gespecialiseerd in kaakfysiotherapie en met speciale technieken kunnen we veel vooruitgang boeken."

Kennismaken met het gezondheidscentrum en de verschillende specialisten? Kom dan naar de open avond op donderdag 22 februari van 19.00 tot 21.00 uur. Ook is er een nieuwe website in de lucht met alle informatie: www.gzc-amerongen.nl.