• Eigenaar Nourdin Benali staat voor kwaliteit en service.

    Babs Bouman

Pater Tweewielers levert A-merken

LEERSUM Pater Tweewielers verkoopt A-merken fietsen: Gazelle, Sparta, Batavus, Dutch ID, Giant en Cortina. Naast de verkoop van nieuwe en tweedehands fietsen is het bedrijf ook sterk in verhuur van mountainbikes, gewone fietsen en elektrische fietsen. Met de vele fiets- en mountainbike routes naast de deur is dat een uitkomst.

Babs Bouwman

Wie een fiets koopt bij Pater Tweewielers krijgt sowieso de eerste servicebeurt gratis. En als er kleine dingen zijn binnen de garantietermijn, dan wordt daar ook niet moeilijk over gedaan. Bij aankoop van een elektrische fiets kun je kiezen voor een garantiepakket van maar liefst vijf jaar. Mocht er in die periode iets aan de hand zijn met de accu dan wordt deze direct vervangen. Voor Pater Tweewielers is dat een normale gang van zaken, want kwaliteit en service staan voorop. Het lidmaatschap van Bike Totaal versterkt dat.

DROOM Nourdin Benali is sinds 2016 trotse eigenaar van Pater Tweewielers. Voorheen werkte hij naast zijn studie zeven jaar in een fietsenwinkel. En na een aantal jaren als job coach bij een groot re-integratiebedrijf gewerkt te hebben, bedacht hij dat hij een product wilde verkopen. Hij wilde zijn ervaring in de techniek en als bedrijfsleider bij elkaar brengen. Met zijn grote passie voor fietsen kwam de winkel Pater Tweewielers in Leersum op zijn pad en zijn droom kwam uit. Met als kers op de taart dat de Utrechtse Heuvelrug zo'n mooi fietsgebied is. Heel anders dan de betonnen stad Rotterdam waar hij vandaan komt.

Als er iets mankeert aan de fiets, is het mogelijk om online een afspraak te maken voor een reparatie. Pater Tweewielers zorgt ervoor dat de fiets binnen één werkdag klaar is en klanten krijgen een sms als de fiets klaar is. Voor een langer durende reparatie, staat er een leenfiets klaar. Dat geldt overigens ook voor elektrische fietsen. Door technische trainingen van de fietsfabrikanten zijn de vakmensen in de werkplaats goed op hoogte van de nieuwste methoden om de fiets vakkundig te repareren. Ook zijn ze goed getraind om kleine beginnende gebreken aan een fiets op te merken, zodat dure reparaties voorkomen kunnen worden.

Met de Top 3 Leersum mountainbikeroute om de hoek, is het een uitkomst dat er 26 jonge mountainbikes in de verhuur staan. Een groepsclinic mountainbiken onder begeleiding van een ervaren instructeur is ook te regelen via de rijwielspecialist. ,,Je leert de basistechnieken en met de begeleider ga je de route op waardoor het soepeler gaat en nog veel leuker wordt. Heel geschikt voor familiefeestjes of bedrijfsuitjes."

Eigenaar Benali houdt wel van dat kleinschalige en hij doet er alles aan om persoonlijke relaties op te bouwen. Hij luistert goed naar zijn klanten en hoopt dat zij feedback geven door de reparatie te beoordelen via de mail. Want alleen zo kan hij ervoor zorgen dat zijn service nog beter wordt.

w pater.biketotaal.nl