• Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal

Ondernemers van het Jaar gekozen

HEUVELRUG Een terugkerend spannend begin van ieder jaar, namelijk de verkiezing van de Ondernemers van het jaar, in combinatie met de Nieuwjaarsreceptie voor Ondernemend Heuvelrug. Ruim tweehonderd mensen bezochten de goed verzorgde avond, compleet met de fantastische spreker Jos Burgers.

Corina Blommendaal

Vanwege de griep van burgemeester Frits Naafs voerde wethouder Hans Waaldijk in zijn plaats het woord, een rol die hem overigens uitstekend afging. Onder luid applaus van de aanwezigen werden de finalisten uitgenodigd om naar voren te komen. Er waren drie genomineerden voor elke categorie: Klein (starter of ZZP-ers), Midden (minder dan 20 medewerkers) en Groot (20 medewerkers of meer). Daarnaast werden de Publieksprijs en de Fairtradeprijs uitgereikt.

PRESENTATIES Alle genomineerden hadden op hun eigen manier een presentatie voorbereid, die een goede indruk gaf van hun bedrijf. Sommige ondernemers waren nog maar pas gestart, anderen al langer geleden. Een mooie verzameling van ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug, die totaal verschillende dingen doen maar ieder hun vak met veel passie en plezier invullen.


GENIALE SPREKER Na de presentaties legde auteur en spreker Jos Burgers op geniale wijze uit hoe je als ondernemer je klantgerichtheid kunt verbeteren. Een uitgebreid maar zeer toegankelijk en humoristisch verhaal vol herkenbaarheid, zorgde voor de nodige lachsalvo's maar ook voor veel leermomenten. 'Zorg dat je klanten je fans worden' was het motto wat tijdens de gezellige borrel na het officiële gedeelte van de avond regelmatig herhaald werd door de luisteraars.

PRIJSUITREIKING De driekoppige jury bestaand uit vertegenwoordigers van Heuvelrug Notarissen, Van Ree Accountants en Essenzahome vertelden dat het moeilijk was om tot een keuze te komen en ze vooral genoten hadden van al het enthousiasme en de liefde voor hun vak van alle ondernemers die ze bezocht hadden. Onder tromgeroffel maakten ze om de beurt de winnaars bekend. De prijswinnaar in de categorie klein was Koek & Ei uit Driebergen, in de categorie midden ging de prijs naar PRezz Videoproductie uit Doorn en in de categorie groot was Cow Hills Retail uit Maarn de winnaar. Hoovos brandbeveiliging uit Amerongen won de publieksprijs en de Fairtradeprijs werd gewonnen door Van Top tot Teen uit Driebergen. Een zeer geslaagde avond met welverdiende waardering voor het ondernemerschap op de Utrechtse Heuvelrug.