• Margaretha Schokker met haar nieuwe boek.

    Corina Blommendaal

Ondernemers inspireren met boek

DOORN Ze heeft sinds kort een werkruimte in het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel. Onderneemster Margaretha Schokker helpt ondernemers om liefdevol te ondernemen, in hun zachte kracht te stappen, te luisteren naar hun intuïtie en van daaruit te handelen. Haar partner, Peter van der Ham, is vorig jaar ingestapt en ze runnen samen hun onderneming 'Volg Je Hart Specialist'. Ze schreef het boek '88 Business Healings voor intuïtieve ondernemers' en vertelt haar verhaal.

Corina Blommendaal

Als kind zag, voelde en wist Margaretha Schokker al veel meer dan de meeste mensen zien, ook wel 'zesde zintuig' genoemd. ,,Rond mijn twintigste werd mij duidelijk dat ik echt een boodschap de wereld in te brengen had. Ik ben daar samen met een healingdocent mee aan de slag gegaan, waardoor ik veel waardevolle inzichten en informatie kreeg. Wat fijn was, is dat ik leerde hoe ik mijn zesde zintuig overdag 'aan' en 'uit' kon zetten omdat ik anders oververmoeid zou raken. Intussen werkte ik gewoon. Maar 's nachts had ik intense dromen en rustte ik niet goed meer uit. Ik zag zoveel bij mensen waar ik dagelijks mee te maken had. Bijvoorbeeld lichamelijke klachten of problemen waar ze last van hadden. Op een gegeven moment kwam ik in een burn-out terecht."

Toen ze weer hersteld was, kwam ze bij een spirituele loopbaancoach terecht die het ondernemerschap stimuleerde en Margaretha Schokker voelde dat ze daarin iets te doen had met organisatiehealing. Ze had intussen veel opleidingen gevolgd zoals transactionele analyse, holistisch coachen en een healingopleiding. ,,Ik voelde na deze opleidingen dat ik met organisatiehealing aan de slag mocht. Wij begeleiden ondernemers en managers die iets moois in gang zetten in de wereld, een duidelijke visie hebben en een bijzonder nieuw pad bewandelen. Elke dag als ik opsta voel ik dat dit is wat ik wil doen."

BUSINESS Het boek dat ze geschreven heeft, is een bundeling van de boodschappen die ze doorkrijgt en de adviezen die ze haar klanten geeft. ,,Ik wil ze leren dat ze vanuit hun intuïtie mogen leren ondernemen. Erop vertrouwen dat wat ze voelen klopt. Je weet vaak heel veel, maar wat voelt nu echt goed en hoe kan je dat het beste inzetten voor je bedrijf. Dit geldt voor zowel voor mensen in sleutelposities binnen bedrijven als voor (startende) ondernemers. De organisatie verandert met jou mee. Dit kan heel praktisch zijn. Dat je voelt dat dit de juiste keuze is voor de te volgen richting. Het aantal 88 staat voor overvloed. Ik zie welke potentie mensen hebben en dan is het een mooi proces om dat te ontwikkelen."

Meer informatie op www.volgjehartspecialist.nl/boek.