• Gert van Leeuwen, Ruth Veldhuizen en Ellen Viergever, drie bestuursleden van de Doornse Ondernemersvereniging.

    Corina Blommendaal

Ondernemers Doorn zitten niet stil

DOORN De Doornse ondernemers zijn volop aan de slag. Het winkelend publiek heeft veel keuzemogelijkheden en daarbij is het belangrijk dat het winkelgebied er goed verzorgd uitziet en dat er regelmatig iets georganiseerd wordt. Ook achter de etalages wordt daar hard aan gewerkt.

Corina Blommendaal

Het feit dat alle winkelpanden, zodra ze leeg komen te staan, bijna meteen weer een nieuwe ondernemer krijgen, is een goed teken. ,,We zijn blij met de nieuwe ondernemers en hun initiatieven", zegt Gert van Leeuwen. Wat opvalt, is dat de ondernemers elkaar niet 'bijten', maar vooral aanvullen. ,,Er komt steeds meer diversiteit en dat betekent succes", benadrukt Ruth van Veldhuizen. ,,Wij vinden het belangrijk dat we kleinschalige activiteiten kunnen organiseren en ieder ons eigen karakter kunnen benadrukken."

AANKLEDING De ondernemersvereniging vindt de aankleding van de winkelstraten belangrijk. Sommige elementen komen jaarlijks terug, andere niet. ,,Wij willen dat onze klanten weten waarom we bepaalde dingen wel doen en andere dingen niet, omdat wij er bijvoorbeeld nog leukere dingen voor in de plaats gaan doen of op een later moment een investering doen", vertelt Ellen Viergever.

,,Zo hebben we dit jaar de kroon met de vlaggen niet opgehangen. Dat komt doordat deze aan vervanging toe waren, maar ook vanwege de geplande nieuwe lantaarnpalen en de verwijdering van de oude palen. Maar veel mensen, en ook wij, hebben de vlaggen gemist dus we gaan er vanuit dat we volgend jaar nieuwe op kunnen hangen. Mochten er dan nog steeds geen nieuwe lantaarnpalen zijn, dan overbruggen we die periode met een andere oplossing."

BELEEF DOORN De afgelopen jaren is 'Beleef Doorn' een steeds groter succes geworden. ,,Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei rollen alle ondernemers de rode loper uit om iets te laten zien of proeven. De uitdrukking 'Beleef Doorn' is erg toepasselijk want we laten zien wat hier allemaal te koop is", vertelt Van Veldhuizen. ,,Vroeger was dit alleen op de Kampweg, maar nu doet iedereen mee", vult Viergever aan. ,,Wat wij belangrijk vinden, is dat we het met z'n allen doen", zegt Van Leeuwen. ,,Niet dat het vanuit het bestuur wordt opgelegd, maar dat iedereen zich verantwoordelijk voelt om er iets moois van te maken."

EVENEMENT SEPTEMBER Verder staat heel Doorn op zaterdag 22 september op zijn kop omdat de ondernemers, de Oranjevereniging, De Harmonie en de Doornsche IJsclub een groot gezamenlijk feest organiseren. ,,We weten nog niet precies wat we allemaal gaan doen, maar we zijn er volop mee bezig", vertelt Van Leeuwen. ,,Dat gaat helemaal goed komen. Het is zaak dat het gezellig blijft in het dorp dus we gaan er met z'n allen een bruisende dag van maken", zegt Ruth van Veldhuizen tot slot.

Meer informatie op Facebook: Doornse winkels - VOCD.