• Edith Hazelzet

Nu ook voor massages naar Sansoma

Advertorial

DOORN Met de komst van masseur Leonie van der Zon is het aanbod van Sansoma, instituut voor lichaamsbewustzijn, verder uitgebreid. Zij geeft ontspanningsmassages waaronder integratieve, bedoeld voor iedereen die even terug wil komen in zijn lijf. En voor ouderen kan zij net iets extra's betekenen.

Haar 'Praktijk Zonlicht' is sinds kort ingetrokken bij Sansoma aan de Dorpsstraat 26 in Doorn. ,,Ik had een praktijk aan huis, maar ik werk graag met anderen samen. Bij Sansoma zijn we als team complementair en dat spreekt me aan. Sansoma biedt bijvoorbeeld ook Core Gym, ouder- en kindtherapie, opstellingen, TRE en healings aan. Van der Zon volgde behalve de vierjarige beroepsopleiding tot Core-energetisch therapeut, trainingen voor specifieke massagevormen.

BURN-OUT Integratieve massage is een specialisatie waarbij drie massagetechnieken bij elkaar komen, en zowel de voor- als achterzijde van het lichaam aan bod komen. ,,Het is een massage waarin liefde en respect voor de mens en zijn lichaam voorop staan," vertelt Leonie van der Zon. ,,Het ontspant, je gedachtestroom kan tot rust komen, stress neemt af en je voelt weer meer verbinding met je lichaam". Massages kunnen volgens haar heel goed preventief werken, bijvoorbeeld voor het toenemende aantal mensen met burn-out klachten. ,,Het is wetenschappelijk bewezen dat massage je parasympatische zenuwstelsel activeert. Dit is met name belangrijk voor herstel na een burn-out, maar ook ter voorkoming. Cliënten komen vaak vermoeid, gestrest en met een vol hoofd bij me binnen. Na de massage belanden ze in een lagere versnelling, praten ze zelfs langzamer. Soms valt er wel eens iemand in slaap, een goed teken."
'Voeten en ontmoeten' is een voetmassage voor senioren, die Leonie van der Zon ook aan huis kan geven. ,,Ouderen hebben soms een tekort aan aanraking en nabijheid. Het is fijn voor hen als er iemand is die informeert naar hun welzijn, even echt aandacht heeft voor henzelf. Tijd voor een gesprekje is dus bewust inbegrepen bij deze massage."

BREED AANBOD Het aanbod van Leonie van der Zon is uitgebreid. Wanneer mensen dat prettiger vinden, is masseren met comfortabele kleding aan mogelijk. ,,Als de drempel van het gedeeltelijk ontkleden te hoog is, dan geef ik een dynamische massage door kleding heen. Ik beweeg het lichaam dan zachtjes op een rustige manier." Aan het andere einde van haar spectrum zit de Lomi Lomi-massage, op muziek. ,,Bij deze van origine Hawaiiaanse massage is ritme en beweging belangrijk. Zowel de voor- als achterzijde van het lichaam wordt tegelijkertijd gemasseerd. Dit alles maakt het een vollere massage."

Nu zij een nieuwe werkplek heeft, start Van der Zon met een aanbieding: ,,Nieuwe cliënten die dit krantenartikel meenemen, geef ik tot en met 31 maart 10% korting op een massage naar keuze." Praktijk Zonlicht is aangesloten bij de Beroepsorganisatie SBLP en het NIBIG, en is te bereiken via 06-14586052 en info@praktijkzonlicht.nl.

w [praktijkzonlicht.nl