• Speelgoedwinkel Planet Happy won vorig jaar de verkiezing. Wie wint dit jaar de titel?

    Robert Zwart

Nominaties Ondernemers van het Jaar verkiezing bekend

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft woensdagochtend de finalisten van de (startende) ondernemer van het jaar verkiezing bekend gemaakt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de diverse ondernemersverenigingen, de gemeente en de Rabobank.

Uit de ruim zeshonderd nominaties heeft de jury eerst een selectie van twaalf ondernemers gemaakt. Deze ondernemers zijn bezocht en geïnterviewd over het thema dit jaar 'Bijzonder Ondernemerschap'. Vervolgens zijn drie startende ondernemers en drie ondernemers van het jaar geselecteerd die nu gaan strijden om de titels. De winnars worden op 16 januari tijdens een (nieuwjaars)ondernemersbijeenkomst in het Cultuurhuis Doorn gekozen en bekend gemaakt wordt.

NOMINATIES In de categorie startende ondernemer van het jaar zijn de genomineerden: Kaasmakerij Huig van de Graaf uit Doorn; Run4BodyAndMind van Ruud Tielsema uit Driebergen; en Bij Frouke van Frouke Stad uit Doorn. In de categorie ondernemer van het jaar gaat het tussen Edin Dental Academy van Anne-Peter van Riet uit Driebergen; The Look Totaalkosmetiek van Ina Smit-Roest uit Driebergen; en Steenwijk Schoenen van (Henk, Renny en) Dorenda Steenwijk uit Leersum.

Heuvelruggers kunnen vanaf vandaag hun stem uitbrengen op deze website. Daar is ook meer informatie over deze genomineerde ondernemers te vinden. De stem van de jury, de uitslag van de onlinestemming en van de stemming op de avond van 16 januari zal de uiteindelijke winnaar bepalen.

FAIR TRADE Daarbij vindt ook nog een verkiezing plaats voor 'Fair Trade ondernemer van de Heuvelrug'. Hiervoor kan een fairtrade ondernemer genomineerd worden op Fairtradeheuvelrug.nl. Ook deze winnaar wordt op 16 januari 2017 gekozen.