• Het team van de firma Haalboom staat voor service, en een onafhankelijk gedegen advies.

    Babs Bouwman

Nieuwe winkel: Haalboom 2.0

Advertorial

DOORN De firma Haalboom, alles voor tuin en dier, heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. De winkel aan de Kampweg 43 in Doorn, is in twee weken tijd compleet verbouwd. Het allerbelangrijkste vonden eigenaren Paola Haalboom en Bart Joosten dat de identiteit behouden werd. Een sfeervolle 'ouderwetse' winkel met een moderne uitstraling, waar iedereen zich thuis voelt. De ruimte is hetzelfde gebleven, maar de nieuwe winkel oogt veel groter en vooral overzichtelijker. Het is nu Haalboom 2.0: de winkel van Paola en Bart.

Babs Bouwman

Vijf jaar geleden namen dochter en schoonzoon de winkel over van Rob Haalboom. In die jaren veranderden ze het bedrijf stap voor stap. Vooral in het assortiment: zo zijn er nu veel meer merken te verkrijgen die ze dagelijks kosteloos op de Utrechtse Heuvelrug bezorgen. Het opfrissen van de winkel voelt voor de eigenaren als kers op de taart. De eigen identiteit moest wel behouden blijven en dat is gelukt.

Ook al oogt de inrichting nieuw: er wordt nog steeds met de ouderwetse weegschaal van opa Haalboom gewogen. En de tegeltjes uit 1900 zitten nog steeds tegen de wanden. Sfeervol en gezellig is het zoals altijd in de winkel voor tuin en dier. De indeling is wel iets anders geworden, maar de klanten ervaren het als zeer prettig.

VERTROUWD Floor ter Kuile is sinds dit jaar in dienst en is volgens de eigenaren een aanwinst voor de winkel. Ze is naast winkelbediende ook hondentrainster. Mochten klanten onverhoopt een vraag voor haar hebben: ze is op donderdag en vrijdag in de winkel. Levi Bus werkt al iets langer bij Haalboom en is voor velen een bekend gezicht. Hij is de tuindeskundige en heeft een zeer brede kennis op het gebied van meststoffen. Veel klanten zijn reuzeblij als hij hun bestellingen aan huis aflevert.

Haalboom blijft natuurlijk wel een familiebedrijf. Rob Haalboom, het meest vertrouwde gezicht, is nog steeds in de winkel te vinden. Actief met de plantjesverkoop en natuurlijk zijn specialisme: de hengelsportafdeling. De foto van oprichter opa Haalboom hangt op een prominente plek aan de muur.

VERS VLEES Al zullen ze altijd blijven zoeken naar versterkingen, volgens Paola Haalboom en Bart Joosten is het assortiment nu uitstekend. ,,Twee sterke aanvullingen hondenvoer zijn de lekkere brokjes van Edgar & Cooper, gemaakt met honderd procent vers vlees, zonder vleesmeel en boordevol andere voedzame ingrediënten. En het Deense merk Kronch, dat verse Noorse zalm en zalmmeel van hoogwaardige kwaliteit gebruikt: een begrip in de jachthondenwereld." Mocht de klant voorkeur hebben voor een merk dat niet in huis is? Geen probleem. Dan wordt het gewoon besteld of samen met de klant gekeken naar het beste alternatief.

Paola Haalboom en Bart Joosten zijn trots op Haalboom 2.0. en gaan volle vaart vooruit om het bedrijf verder te ontwikkelen. In het voorjaar 2019 krijgen ze de beschikking over honderd vierkante meter extra opslag of winkelruimte wat eindeloos veel mogelijkheden biedt voor de toekomst.

w [firmahaalboom.nl