Nieuwe exploitanten voor Kasteel Broekhuizen

LEERSUM Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen gaan de exploitatie verzorgen van Kasteel Broekhuizen in Leersum. Het kasteel, dat momenteel een transformatie ondergaat tot luxe boetiekhotel met twintig grote en kleinere suites, opent in de zomer van 2016 haar deuren. Ook komt er in het kasteel een luxe restaurant met terras aan het water en sfeervolle authentieke zalen voor huwelijksvoltrekking, vergadering of private dining.

Het monumentale landgoed met het kasteel en de bijgebouwen is omgeven door Engelse landschapstuinen en ligt in een bosrijke omgeving. Naast het kasteel beschikt het landgoed over een Koetshuis waar in een moderne setting evenementen, feesten en partijen tot 350 personen kunnen worden verzorgd. In de boerderij op het landgoed komt een eigentijdse betaalbare eetgelegenheid met een serre en terras met uitzicht op de biologische moestuin. Een pure en ambachtelijke keuken met een eerlijke en duurzame filosofie.

Voor Addie Roelofsen en zijn vrouw Chantal Gerritsen biedt Kasteel Broekhuizen een enorme uitdaging. ,,Het is voor ons een unieke kans om dit landgoed nieuw leven in te blazen", aldus Roelofsen. Waar Roelofsen zich voornamelijk zal richten op het culinaire aspect, neemt Gerritsen het operationele deel voor haar rekening. Eerder bewezen zij samen een succesvol team te zijn door restaurant Het Ambacht in Driel op de kaart te zetten.

Echt naam maakte Roelofsen met Hotel De Wereld en restaurant O Mundo in Wageningen. In 2009 zag Roelofsen zijn harde werken beloond met een Michelin ster voor O Mundo. Naast deze twee bedrijven behoorden ook de restaurants Koekoekpannenkoek en Drinks & Bites in Wageningen tot de succesformule. In 2013 verkocht Roelofsen zijn bedrijven en bleef hij als adviseur betrokken bij de ontwikkeling van diverse horeca-concepten. Het wachten was op een prestigieus project waarin het stel samen al hun ambities kon verwezenlijken. Met Kasteel Broekhuizen is dit project gekomen.

Volg de laatste ontwikkelingen op www.kasteel-broekhuizen.com