• Marc Satijn

Nieuw soort mestkorrels bij Haalboom

Advertorial

DOORN Het gazon nooit meer verticuteren en toch een vilt- en mosvrij grasveld overhouden? Het klinkt bijna onmogelijk. Toch is er nu een oplossing: DCM Microgazon Plus. ,,We hebben het zelf getest en het werkt écht", aldus Bart Joosten van Firma Haalboom, dat sinds kort het product in het assortiment heeft.

Toen Joosten benaderd werd door mestleverancier DCM voor de verkoop van het product reageerde hij eerst sceptisch. ,,Ik wilde het eerst zelf uitproberen. Ik heb twee stroken grasveld in mijn tuin, waarvan we één zijde hebben voorzien van Microgazon Plus. En, inderdaad. We hadden zónder te verticuteren bijna 80 procent minder vilt en mos", vertelt Joosten, die aangeeft dat je het gazon tijdens het jaar wel een aantal keer moet bijmesten.

DCM blijft onderzoek doen en producten ontwikkelen, in samenwerking met onderzoeksinstituten en de Universiteit van Leuven. De vinding van Microgazon Plus zorgt ervoor dat het gazon voor minimaal 100 dagen evenwichtige voeding krijgt, dat helemaal veilig is voor kinderen en huisdieren. Doordat bacteriën worden aangebracht in de bodem, wordt het bodemleven gestimuleerd. Met als gevolg dat verticuteren overbodig wordt.

Binnen de Utrechtse Heuvelrug is Firma Haalboom de enige verkoper van DCM-producten. Korrels van het merk zijn 35 keer kleiner dan een korrelmeststof - en vier keer kleiner dan een kruimelmeststof. ,,Er wordt veel gesproken over de producten en wij zijn erg enthousiast", aldus Joosten. De kennis van (huis)dieren, tuinproducten en dierenvoeding is al eeuwen aanwezig binnen de Doornse Firma Haalboom. ,,De afgelopen periode hebben wij wel ons assortiment 'gemoderniseerd', waarbij wij leuke, nieuwe, innovatieve producten in huis hebben gehaald, waaronder dus de DCM-mestkorrels", zegt Joosten trots.

HENGELS Zo heeft Haalboom een uitgebreide hengelsportafdeling voor de recreatieve visser. ,,Wij zijn officieel dealer van het merk Spro en Timms Dobbers. We verkopen ook vergunningen en levend aas. Voor alle vis- en hengelsportproducten zijn mensen bij ons aan het juiste adres."

Wie voorbij de winkel aan de Kampweg in Doorn loopt, ziet een enorme hoeveelheid planten en bloemen voor de deur staan. ,,Wij hebben het assortiment planten flink uitbereid, met onder meer een collectie hangplanten en -potten met waterreservoir. Ook verkopen wij het merk Pure: mooie kleurvaste en vorstbestendige bloempotten", aldus de eigenaar.

WINKEL De winkel van Firma Haalboom is aan de Kampweg 43 in Doorn. Ze zijn telefonisch bereikbaar op (0343) 413022. Daarnaast is een groot deel van de productente bestellen via het bestelformulier op www.firmahaalboom.nl of mail direct naar bestellen@firmahaalboom.nl.

,,Alle voorradige producten kunnen dezelfde dag nog worden afgeleverd binnen de Utrechtse Heuvelrug."