• Marja Hevel, Karen van den Hoek en Maikel Hevel graag voorlichting over gezonde voeding voor een betere kwaliteit van leven.

    Edith Hazelzet

Metabolic Balance iets voor jou?

Advertorial

LEERSUM Metabolic Balance is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Paramedisch natuurgeneeskundige Marja Hevel geeft hierover op 15 februari voorlichting in SCC De Binder, samen met Maikel Hevel, leefstijlcoach i.o. en de Leersumse Karen van den Hoek die door het programma 35 kilo kwijtraakte.

Edith Hazelzet

Hippocrates zei het al: 'Laat uw voeding uw medicijn zijn.' Wat Marja Hevel betreft is dit principe essentieel voor de verbetering van de kwaliteit van leven. Als therapeut en voedingsdeskundige deed zij vele opleidingen, waaronder HBO medische basiskennis en orthomoleculaire suppletie, maar er bleef voor haar iets ontbreken: ,,Mijn man kampte langdurig met overgewicht. Bij hem heb ik gezien dat geen enkele verandering in dieet blijvend werkte. Toen ik op een congres over Metabolic Balance hoorde, viel voor mij alles op zijn plek. Wanneer je stofwisseling echt de kans krijgt te veranderen, op basis van een voor ieder persoon uniek voedingsadvies, en je hormoonhuishouding daardoor optimaal is, dan pas ben je structureel bezig."

BLOED LIEGT NIET Hevel noemt het een apk, de bloedtest waarmee zij een een-op-eentraject in haar praktijk start. ,,Hiermee worden 45 waarden onderzocht, veel meer dan bij de huisarts die vaak ook niet weet waarnaar hij moet zoeken. Bloed liegt niet. Op basis van de uitslag maak ik een persoonlijk voedingsplan. Is je bloeddruk te hoog, dan ga je groenten eten met die nutriënten, anti-oxidanten en vitaminen die nodig zijn in deze situatie. Veel van deze kennis was bijna vergeten." Gelukkig ziet Hevel toenadering vanuit de reguliere geneeskunde. ,,Er wordt vaker doorverwezen, want artsen zien steeds meer in dat met het voorschrijven van medicijnen niets wordt opgelost. Een internist uit Ede die vaak naar mij verwijst, is nu zelf onder behandeling want ze ziet bij haar patiënten de resultaten. Mensen die van de medicijnen tegen hoge bloeddruk af zijn, diabetespatiënten die hun insulinepomp nagenoeg op nul kunnen zetten."

LEVEND BEWIJS Karen van den Hoek verloor in zes maanden tijd 35 kilo: ,,Ik heb zoveel meer energie, beweeg weer graag en gemakkelijk, en allerlei klachten - waaronder hoge bloeddruk - zijn verminderd of verdwenen." Ze was altijd al een liefhebber van koken, maar in de besloten Facebookgroep van Metabolic Balance bereikten de recepten van de Leersumse een cultstatus. ,,De roep om een bundeling van recepten is zo groot, dat ik nu bezig ben met een website voor iedereen." Hevel benadrukt dat het bij Metabolic Balance niet gaat om een generiek afslankdieet, maar om een leefstijlverandering. ,,Hierbij komt ook meer bewegen, en uiteindelijk sporten om de hoek kijken. Zaken die je je kunt aanleren met een leefstijlcoach, die nu vergoed wordt door de basisverzekering."


Meer informatie op 15 februari in SCC De Binder. De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.00, start 19.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst via info@myo-varix.nl.