• Het team van de NuytGroep geeft advies over verduurzaming.

    Babs Bouwman

Meedoen met groepsaankoop zonnepanelen

Advertorial

AMERONGEN Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede kunnen meedoen aan een groepsaankoop zonnepanelen om hun woning te verduurzamen en profiteren van maar liefst 12% groepskorting. NuytGroep uit Amerongen komt vrijblijvend langs om advies te geven. Het energieloket koos hen vorig jaar al uit om de 1e ronde groepsaankoop te begeleiden. Wegens groot succes volgt er nu een tweede ronde zodat nog meer inwoners en bedrijven gestimuleerd worden energie te besparen en duurzamer te worden.

Babs Bouwman

Vier jaar geleden richtte Anton en Henny Nuyten hun bedrijf NuytGroep op. Henny had al jaren een eenmanszaak in de elektrotechniek en Anton werkte in de automatisering. Ze deden steeds meer projecten samen en besloten de NuytGroep op te richten, een volledig elektrotechnisch bedrijf in de breedste zin van het woord. Volgens Henny Nuyten: ,,Alles waar een draadje aan zit, kunnen wij creëren". Speerpunt van het bedrijf is duurzaamheid en ongeveer 50% van hun werkzaamheden is daarop gericht. Verder doen ze veel elektrotechnisch werk, camera- en inbraaksystemen.

Energie besparen en energie opwekken, dat verstaan de gebroeders Nuyt onder duurzaam. Het liefst kijken ze naar een totaalplaatje in een woning of een bedrijf. Bijvoorbeeld of oude energieverslindende apparaten vervangen kunnen worden door nieuwe die veel zuiniger zijn. Ook kijken ze naar verlichting, want in veel gevallen kan led-verlichting, in plaats van onzuinige gloeilampen, een enorme besparing opleveren.

NuytGroep heeft de overtuiging dat je beter eerst kunt kijken waar je besparingen kunt aanbrengen alvorens een investering te doen. Zodat de duurzame energie die gaat opwekken berekend is op de juiste hoeveelheid. Leuk detail is dat NuytGroep in hun bedrijfspand geen gas gebruikt. In de winter verwarmen ze hun kantoorruimte met infraroodpanelen. Onlangs haalden ze een hele basisschool in Achterveld van het gas af. Een uniek project waarbij ze met het gebruik van tijdschakelaars en bewegingsmelders slim met verlichting en verwarming omgaan.

Vorig jaar liep de groepsaankoop zonnepanelen via het energieloket samen met de gemeente. Dit jaar heeft NuytGroep besloten het zelf op te pakken. Vanaf half juni kan iedere bewoner of bedrijf meedoen. Natuurlijk komt er eerst iemand bij de bewoner thuis aan de keukentafel de mogelijkheden bespreken en vrijblijvend een offerte uitbrengen. Wie in actie komt, heeft de panelen binnen 8 weken na opdracht al op het dak liggen. Overigens komen de zonnepanelen van de grootste producent ter wereld. Het betreft TrinaSolar Mono kwaliteitspanelen met 295 WP vermogen. Ieder paneel heeft een eigen APS micro-omvormer, zodat per paneel de opbrengst te zien is. Dat kan via een handige app, zodat deelnemers direct weten wat hun bijdrage is aan duurzaamheid. Dat moet iedereen toch een goed gevoel geven?

w groepsaankoopzonnepanelenheuvelrug.nl