• Petra Koppejan licht het productieproces bevlogen toe

    Wilco Willemse

Leerzame rondleiding Technivorm

AMERONGEN Eén keer per jaar verzorgt Cursusproject Amerongen een rondleiding door de fabriek van Technivorm, op het industrieterrein van Amerongen. Daar worden koffiezetters van de hoogste kwaliteit gemaakt, die keer op keer als beste uit tests komen. Afgelopen week nog werd de Moccamaster van Technivorm uitgeroepen als beste in de test door Koffie Amigo.

Wilco Willemse

De rondleiding werd druk bezocht, de 43 deelnemers keken hun ogen uit. Wat opviel was het vele handwerk door de 150 aanwezige werknemers. Petra Koppejan werkt al vijf jaar voor Technivorm en doet daar administratie en personeelszaken.

KWALITEIT ,,Die afwisseling is leuk, cijfers en mensen. Zoveel mogelijk gebeurt hier met de hand. Zo garanderen we hoge kwaliteit. Bijna alle onderdelen worden ook hier in de fabriek gemaakt, met hetzelfde doel, maximale kwaliteit. De kunststof onderdelen en glazen kannen komen bij leveranciers vandaan waarmee we al jarenlang samenwerken en die volgens dezelfde kwaliteitseisen werken als wij. We doen daarin geen concessies. Onze machines zijn niet goedkoop, maar gaan heel lang mee. Elk onderdeel kunnen we los leveren, waardoor je niet snel een nieuw apparaat hoeft te kopen."

TROTS De medewerkers op de fabrieksvloer werken in een hoog tempo. Koppejan: ,,We hebben geen prestatieafspraken, maar onze collega's zijn trots op het bedrijf. Ze werken hard en met hetzelfde doel: het afleveren van een topproduct. Het zijn echt deze mensen die Technivorm maken. We zorgen goed voor ze. We leiden intern op en halen en brengen de mensen van huis als het nodig is. Naast een kleine 100 eigen medewerkers maken we gebruik van uitzendkrachten en thuiswerkers. In totaal zijn er meestal 150 tot 160 mensen per dag aan het werk. In 2017 maakten we hier het tienmiljoenste exemplaar. Dit jaar hopen we 600.000 machines te verkopen, 92 procent daarvan is voor export, vooral naar Scandinavië en Amerika."