• Gemmy Veldhuizen en Irene Schiebroek zijn trots op hun unieke winkel.

    Babs Bouwman

Kleurrijk en origineel interieur

AMERONGEN Vier jaar geleden openden Gemmy Veldhuizen en Irene Schiebroek hun winkel in interieur en decoratie Terre à Terre. ,,Wij willen vooral een vrolijke en kleurrijke collectie aanbieden", vertellen ze. ,,Mensen die in de winkel komen, willen we een blij gevoel geven." Terre à Terre verkoopt mooie en unieke handgemaakte producten. Van stoer aardewerk tot prachtige keramiek theemokken in alle denkbare tinten. Vrolijk gekleurde kussens of plaids van natuurlijke materialen en zacht en comfortabel beddengoed. Voldoende redenen om eens binnen te stappen en rond te neuzen.

Babs Bouwman

Terre à Terre staat voor eerlijk en oprecht en dicht bij de aarde. Gemmy Veldhuizen houdt haar hele leven al van de oranje aardekleur en het kleiwerk. Het aardewerk komt allemaal uit Zuid-Frankrijk. Vaak lopen ze tijdens een vakantie ergens tegenaan wat ze heel graag in de winkel willen hebben. Bijvoorbeeld het aardewerk van Potterie Not. Stoere Franse schalen die bijna allemaal in de oven kunnen. Of de verfijnde keramiek mokken van Bleu d'argile, waar je heerlijk uit drinkt. In wel zestien mooie kleuren verkrijgbaar, die ze beslist in het assortiment houden en ieder jaar komen er nieuwe kleuren bij. Mooi glaswerk komt uit België, ook uitermate geschikt om kaarsen in te zetten. Eigenlijk zijn Irene en Gemmy altijd op zoek naar mooie producten. Originele dingen die je nergens anders kunt vinden. Het is wel een hele toer om het naar Nederland te krijgen, maar dat hebben ze er graag voor over.

PUZZELEN In de winkel valt het oog direct op de prachtige handgemaakte kussenlijn uit Bolivia en de linnen kussenhoezen van eigen atelier, in veel kleuren en desgewenst op maat gemaakt. ,,Neem een kussen, een plaid en een nieuwe lampenkap en je kamer is direct anders", zegt Irene Schiebroek. Je kunt je interieur eenvoudig veranderen: in de zomermaanden bijvoorbeeld wat lichter en vrolijker kleuren of in winter wat warmer en donkerder. In de winkel staat een bankje waarop je kunt zien hoe de kussens staan. Mensen nemen ook wel eens wat mee naar huis om het daar te bekijken. Samen met de eigenaressen puzzelen ze net zo lang door tot het klopt. Terre à Terre levert een finishing touch voor het interieur, waarbij alle producten van linnen, zijde of katoen zijn en de stoffen op natuurlijke wijze geverfd.

BEDDENGOED Beddengoed is er van House & Style in zacht comfortabel katoen en linnen. Bewust alleen verkrijgbaar in wit- en grijstinten. Uit ervaring blijkt dat mensen de slaapkamer liever rustig houden. Want kleur kun je ook creëren met de wafeldoek spreien in allerlei tinten of met de linnen spreien van ML Fabrics. Wie van uniek, zonnig en origineel houdt, kan zijn hart ophalen bij Terre à Terre. In de zomer ook aan leuke mode accessoires, zoals gympen, kimono-achtige blouses, mooie tassen en hoedjes. Stap vooral binnen in deze leuke winkel. Bijvoorbeeld tijdens de Grietmarkt op 12 mei, dan is er open huis en tuin.
Kijk voor een leuke aanbieding op de website: www.terreaterre.nl