• De Kampwegondernemers organiseren voor het eerst Kampweg Kriebels

    Marc Satijn

Kampweg terug op de kaart

Advertorial

DOORN Twee dagen lang speciale acties, proeverijen, aanbiedingen en verwennerijen. Het zijn de kenmerken van 'Kampweg Kriebels', een tweedaags evenement georganiseerd door de Kampweg-ondernemers in Doorn. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober zal de winkelstraat voorzien worden van roze lopers om de actie extra aan te duiden.

Aan de actie nemen 32 Kampweg-ondernemers deel. ,,Zo is er voor ieder wat wils, van fashion tot food en living", aldus één van de organisatoren Jolanda Mantel. ,,Alle winkels rollen de loper voor u uit, zodat zichtbaar is dat er bij díe winkel een actie gaande is."

KAMPWEG Volgens de organisatie moet het evenement de Kampweg meer traffic opleveren. ,,Wij hebben alle ondernemers gevraagd om deel te nemen. Weinig Doornaren weten dat er op de Kampweg bijna veertig winkels zijn gevestigd, waaronder enkele kleine particuliere ondernemers. Van de kaasboer tot een schoenwinkel en van een doe-het-zelf-winkel tot aan diverse restaurants."

LEEGSTAND Daarnaast laten de ondernemers graag zien dat er géén leegstand meer is in de 'leukste winkelstraat van Doorn'. ,,Alle winkels zijn eindelijk weer gevuld of worden klaargemaakt om te openen, wat erg positief is voor het dorp. Nu is het tijd dat de Kampweg weer terug komt op de kaart", aldus Mantel.

ACTIES De bedoeling is dat iedere ondernemer zijn eigen acties bedenkt en wereldkundig maakt. ,,Waar de loper uitlicht is een actie gaande", vertelt Mantel. Zo geeft Natuurvoeding Doorn 25% korting op bepaalde artikelen, zal de bakker oliebollen gaan maken, slijpt Slijperij Vroege met korting en profiteert iederen ook van acties bij Shoarma Welkom.

DREMPEL ,,Voor alle Doornaren is het evenement een drempelverlagende manier om kennis te maken met alle Kampwegwinkels", vertelt de organisatrice, die stelt dat de actie ook meerdere keren per jaar terug zal keren. ,,Het liefste willen wij 'Kampweg Kriebels' vijf tot zes keer per jaar terug laten komen."

SYMBOOL De roze lopers zullen niet alleen tijdens de actie in het winkelbeeld verschijnen, maar het moet hét symbool worden voor Kampweg-acties. ,,Een ondernemer kan ook op een willekeurig moment de loper uitrollen. De klant weet dan dat er op dat moment een actie loopt in die winkel."

'Kampweg Kriebels' vindt voor de eerste keer plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Dan zullen de roze lopers het straatbeeld van de Kampweg vullen en is iedereen van harte welkom om te profiteren van (weggeef)acties, kortingen, proeverijen en veel meer. ,,Een mooie gelegenheid om te zien wat voor moois de Kampweg u te bieden heeft", aldus Mantel.

FLYER Benieuwd naar alle deelnemende winkels? De flyer met alle informatie is af te halen bij alle ondernemers die gevestigd zijn aan de Kampweg in Doorn.