• Monique van Merkestijn neemt aandacht en tijd voor iedere cliënt.

    Babs Bouwman

'Iedereen moet zich als een koningin voelen'

DRIEBERGEN Queenie spreekt voor zich, want eigenaresse Monique van Merkestijn wil dat iedereen zich in haar schoonheidssalon als een koningin voelt. Of het nu gaat om gezichtsbehandelingen, pedicure of manicure: in de lichte salon voelen alle behandelingen als een ware ontspanning aan. Terugkijkend op 25 jaar ervaring in het vak en specialisaties op het gebied van gezicht, handen en voeten is ze best trots: ,,Ik heb hard aan de weg getimmerd en ik heb veel te bieden", aldus Van Merkestijn.

Babs Bouwman

Met mensen werken: dat is wat Monique van Merkestijn altijd al wilde. Ze had een voorliefde voor de schoonheidsbranche en begon met de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Met het behalen van het middenstandsexamen had ze de benodigde papieren en startte ze aan huis met schoonheidssalon Queenie. Het liep goed en het smaakte naar meer. ,,Ik wilde werken aan een totaalplaatje", vertelt de schoonheidsspecialiste. Ze volgde ook nog de basis en vervolgopleiding tot medisch schoonheidsspecialiste, pedicure en manicure en ging op zoek naar een eigen ruimte: ,,Ik was direct verkocht door het dakraam. Zo fijn om naar een huid te kijken bij daglicht", zegt Van Merkestijn. Tien jaar zit ze nu aan de Traaij 124 en ze heeft er geen moment spijt van gehad.

ACNÉ Als medisch schoonheidsspecialiste kan Van Merkestijn niet alleen beoordelen met wat voor huid ze te maken heeft, maar ook ernstige huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, vitiligo, zonneschade of ander huidafwijkingen herkennen. Zo nodig kan ze mensen behandelen of doorsturen naar de huisarts of dermatoloog. Met de specialisatie acné geeft ze veel jonge mensen meer zelfvertrouwen. Ze geeft ze adviezen over voeding en levenswijze. Dat werkt. Goed om te weten dat de zorgverzekeraar behandelingen in veel gevallen vergoedt.

Bij alle gezichtsbehandelingen gebruikt de specialiste producten van dr. Spiller: een cosmeticalijn uit Zuid-Duitsland met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Voor elke huid in de stoel bij Queenie is wel een geschikt product te vinden.

WOLKJES Queenie is ook gespecialiseerd in het zetten van een kunst nagelsysteem bij cliënten die een nagelcorrectie nodig hebben. Een speciaal product met een anti-mycotische toevoeging werkt cosmetisch corrigerend en behandelt tevens eventuele schimmel in de teennagel. De reguliere pedicurebehandelingen zijn een ware weldaad voor de voet: reinigen van nagelomgeving eelt en likdoorns verwijderen. Aan eventuele voetwratten of ingegroeide teennagels kan vanzelfsprekend ook iets gedaan worden. Alle behandelingen sluit Van Merkestijn af met een heerlijke voetmassage, zodat iedereen op wolkjes de deur uit loopt. Bij Queenie kun je ook kiezen voor manicurebehandelingen. De nagels en handen laten verzorgen met eventueel een handpakking toe. Natuurlijk kun je de nagels ook laten lakken. Het aanbrengen van gellack is ook een specialisatie van Van Merkestijn.

Monique van Merkestijn vindt al haar specialismen leuk. Voor haar is het een cadeau als iemand helemaal ontspannen, verzorgd en energiek de deur uit gaat. Kijk ook eens op www.queenie-schoonheidssalon.nl.