• Johnnie Al Dakhil nam het restaurant kort geleden over van Alen Abrahamian.

    Babs Bouwman

Huiselijke sfeer bij Gasterij De Kluis

DOORN Gasterij De Kluis aan het Plein in Doorn is een fijne plek om te ontmoeten. De eigenaren creëerden in het restaurant sinds de opening bijna zes jaar geleden een warme huiselijk sfeer: precies wat ze wilden. Kort geleden nam Johnnie Al Dakhil het restaurant over van Alen Abrahamian. Samen werkten ze hard aan de reputatie het nu heeft, want bij Gasterij de Kluis krijg je een heerlijke maaltijd voor een schappelijke prijs. De internationale keuken scoort hoge ogen bij de recensies op internet. En sinds kort kun je bij de Kluis kiezen voor het SamSam-menu: dubbel genieten van halve gerechten.

Babs Bouwman

Johnnie Al Dakhil is geboren in Syrië en kwam op zijn 16e naar Nederland. Hij had geluk, want ROC Midden Nederland in Nieuwegein adopteerde hem zodat hij daar opleidingen volgen. In tien jaar tijd volgde hij de basisschool en de opleidingen Gastvrijheid, Zelfstandig Werkende Kok en Horeca-onderneming: ,,Ik ben ze heel dankbaar. Niet alleen vanwege het geld, maar vooral omdat ze mij goed begeleid en ondersteund hebben", vertelt Al Dakhil. Mede met de overname van Gasterij De Kluis wil Al Dakhil laten zien dat hij het waard is geweest om in te investeren. De afgelopen jaren werkte hij samen met Alen Abrahamian, die gekozen heeft voor een loopbaan buiten de horeca. Johnnie gaat alleen verder, maar hij benadrukt de fijne samenwerking met Alen de afgelopen jaren.

TIPS Gasterij De Kluis kan zich gelukkig prijzen met een groot aantal vaste gasten. Volgens eigenaar Johnnie komen zij in de eerste plaats voor het lekkere eten. Maar zeker ook voor zijn gastvrijheid en de gezelligheid. ,,Ik luister graag naar suggesties van mijn gasten. Ze geven goede tips en ik doe daar graag iets mee", aldus Al Dakhil. Niet alleen binnen, ook buiten zijn er gezellige hoekjes te vinden waar je rustig kunt zitten kletsen tijdens een hapje of een drankje. Ook als het koud is, want dan kan de terrasverwarming aan en zijn er dekentjes.

Lunch of diner: de keuken bereidt allerlei Europese gerechten. Het liefst passend bij het seizoen. Zo staan er nu heerlijke wildgerechten op de kaart, een malse hertenbiefstuk en lekkere kwartelpootjes. De niet te versmaden ossenhaaspuntjes mogen van de vaste gasten nooit meer van de kaart.

Overigens geldt dat ook voor de spareribs, carpaccio en de ravioli. Sinds kort is er ook keuze uit vegetarische gerechten. Het SamSam menu is razend populair. Met zijn tweetjes kun je maar liefst tien halve gerechtjes proeven voor 25,50 euro. Natuurlijk is het voor de kleine eters altijd mogelijk om halve gerechten te bestellen.

Johnnie Al Dakhil is een echte gastheer en hij is dol op zijn vak. Daarom is hij ook leerbedrijf, want hij weet als geen ander dat een goede opleiding van groot belang is en stelt hoge eisen aan zichzelf en aan al zijn personeel. Bedrijfsleidster Kamar Ben Bouker is voor hem onmisbaar. Hij is heel blij met zijn team. ,,Want samen zorgen we ervoor dat De Kluis een hele fijne plek blijft om te vertoeven."

w [gasterijdekluis.nl