• De masseurs (vlnr) Marguerite Uljée, Anouk Andreae, Erik Kater, Stijntje Rorive, en liggend Karen van den Hoek.

    Wendy van Golde

Heuvelrugmassage breidt uit

LEERSUM Het vertrouwde gezicht van Heuvelmassage is Karen van den Hoek, die al 25 jaar bijdraagt aan het welzijn van haar cliënten door haar holistische wijze van masseren. Met vier andere masseurs wordt het aanbod in de sfeervolle praktijk in 'De Hooiberg' aan de Nieuwe Steeg nu uitgebreid met hot stone massage, Shiatsu massage en Thaise massage.

Edith Hazelzet

Sinds vijf jaar werkt Karen van den Hoek uit Leersum met veel plezier in De Hooiberg. Daar gaf zij duomassages al langer samen met masseurs Marguerite Uljée uit Amerongen en Erik Kater uit Driebergen. Nu zijn daar voor andere disciplines bij gekomen Stijntje Rorive uit Zeist en Anouk Andreae uit Doorn. Van den Hoek is blij: ,,Deze werkplek is veel te gaaf; hier moet zeven dagen per week gebruik van worden gemaakt. En ik had al jaren de wens om met meerdere professionals samen te werken, die elkaar aanvullen. En nu maken we met elkaar de naam 'Heuvelrugmassage' helemaal waar."

SPECIALISMEN Vrijwel allemaal zijn de masseurs geschoold op het gebied van klassieke massages en stoelmassages. Daarnaast ontwikkelden zij zich ieder op hun eigen interessegebied. Voor Erik Kater ligt de basis in de sportmassage. Als allround en intuïtief masseur verdiepte hij zich de afgelopen jaren in Thaise massage. Marguerite Uljée ontleent het meeste plezier aan het geven duomassages: ,,Met je partner, kind, ouder of vriend(in) word je dan tegelijk in dezelfde ruimte gemasseerd. We hebben ook cadeaubonnen voor dit gezellige en ontspannende uitje." Anouk Andreae had eerder een praktijk in Utrecht. ,,Ik kwam twee jaar geleden in De Hooiberg en ik voelde me zo welkom, dat ik zin kreeg om het masseren weer op te pakken." Ontspanningsmassages, al dan niet met hots stones, zijn haar specialiteit: ,,Ik verheug me op het opbouwen van een nieuwe vaste klantenkring, zodat je als masseur op een gegeven moment zelf weet wat zij nodig hebben." Stijntje Rorive zal voornamelijk beneden in 'De Hooiberg' werken: ,,Die open ruimte is beter geschikt voor de Shiatsu die ik geef, omdat ik daarbij laag op de grond werk met een futonmat. Shiatsu is een massagevorm waarbij ik m'n hele lichaam actief kan inzetten. De kracht die ik geef, komt vanuit mijn eigen centrum en niet vanuit m'n spieren. Ik help blokkades en spanningen op te lossen door erin te leunen, te schudden en te strekken. De gemasseerde, die overigens gekleed blijft, kan door de drukmassage makkelijker loslaten, en zich daardoor nog dieper ontspannen."

WELKOM Een welkomstbordje aan de deur met je naam erop, is standaard bij Heuvelrugmassage. Karen: ,,Dit soort kleine dingen wordt erg gewaardeerd door onze cliënten. Persoonlijke aandacht, ruimte voor een gesprekje, even nagenieten en iets drinken, maakt allemaal dat de praktijk wordt ervaren als plek waar je veilig bent en tot rust kunt komen. De prachtige ligging in de natuur draagt daar verder aan bij." In juni 10% korting op afspraken via heuvelrugmassage.nl of 06-51890742. De online agenda geeft inzicht in welke masseur op welke tijd beschikbaar is.