• Fairtrade gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrug kiest fairtrade deelnemer van het jaar

HEUVELRUG Fairtrade gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een landelijke primeur. Voor de eerste keer wordt er een verkiezing van de fairtrade 'ondernemers' van het jaar gehouden. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de verkiezing van de (startende) ondernemer van het jaar die wordt georganiseerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De feestelijke uitreiking van de prijzen is op 16 januari 2017 in het Cultuurhuis in Doorn.

,,We zijn trots en blij dat we dit samen met onze gemeente kunnen organiseren want de gemeente en onze burgemeester zijn warme pleitbezorgers voor fairtrade'', zegt Liesbeth Oosterhagen (voorzitter fair trade gemeente Utrechtse Heuvelrug). ,,De enige reden dat we dit naast de verkiezing van ondernemer van het jaar organiseren heeft te maken met het feit dat de deelnemers van FTGUH niet alleen maar ondernemers zijn maar bijvoorbeeld ook scholen en kerken.''

Criteria voor de fairtade deelnemer van het jaar zijn: herkenbaarheid van de fairtrade deelnemer en het stimuleren, inspireren en verbinden van het fairtrade gedachtegoed. Tot en met 31 december 2016 kan iedereen zijn of haar fairtrade deelnemer nomineren via de website.

De top drie deelnemers worden vervolgens ook bezocht door 'mysterie shoppers' die op basis van hun ervaringen de uiteindelijke ranking bepalen. Deze top drie genomineerden worden uitgenodigd om aanwezig te zijn op 16 januari 2017 en daar wordt bekend gemaakt wie de eerste fairtrade deelnemer van het jaar is geworden. De beloning is een speld van fairtrade zilver gemaakt door één van de deelnemers Miriam Verhoef (edelsmid).