• RBT

Heuvelrug gepromoot als vakantiebestemming

HEUVELRUG Tijdens de jaarlijkse Caravana Beurs die tussen 21 en 26 januari plaatsvond in het World Trade Center van Leeuwarden, hebben de zes Allureparken uit de regio de Utrechtse Heuvelrug gepromoot. Samen met het nieuwe Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei zorgden de vakantieparken voor een opvallende standpresentatie.

De actie past in het initiatief dat de Allureparken en het RBT willen nemen om de Utrechtse Heuvelrug beter op de kaart te zetten als vakantiebestemming. Met ruim 50.000 bezoekers en 400 exposanten was de Caravana ook dit jaar weer de grootste kampeerbeurs van Nederland. Samen regio-attracties als Huis Doorn, het Nationaal Militair Museum, Ouwehands Dierenpark en diverse ondernemers benutten de Allureparken en het RBT dit podium om de regio te promoten.

VAKANTIEBESTEMMING Met zo'n 1,3 miljoen overnachtingen in vakantieparken en campings is het vakantietoerisme economisch van belang voor de Utrechtse Heuvelrug", zegt Olav Petram van Allurepark Laag Kanje in Maarn.,,En dus zijn we blij dat we via het RBT in contact zijn gekomen met andere aanbieders uit de regio. Samen kunnen we een breder product bieden dat relevant is voor een grotere doelgroep. En versterken we met elkaar het mago van de Utrechtse Heuvelrug."

Ook RBT Heuvelrug & Vallei is blij met de samenwerking, die verder gaat dan de beurspresentatie van afgelopen week. ,,Samen met de Allureparken organiseren we in maart een bijeenkomst voor campings en vakantieparken om samen plannen te maken om de regio ook op lange termijn beter over de bühne te krijgen als vakantiebestemming", aldus RBT-directeur Michiel van der Schaaf. ,,Om het meerdaagse bezoek aan onze regio verdere impulsen te geven is een brede beweging nodig, en die kunnen we alleen samen maken."

ANTWERPEN egelijk met de Caravana presenteerde het RBT de Heuvelrug op op de Vakantiesalon in Antwerpen. Samen met ondernemersplatform Uit in Soest (voorheen: Toeristisch Platform Soest) werd in het Holland-paviljoen aangehaakt bij VVV Amersfoort en Toerisme Utrecht.