• Maion en Eric van Aagten zijn trots op hun nieuwe zaak.

    Wilco Willemse

Het ijsluik is terug bij De Brabander

AMERONGEN Na twintig jaar gaven de eigenaars van De Brabander, een begrip voor de frituurliefhebber in Amerongen, zichzelf een mooi cadeau. Na verbouwing van hun pand opende daar afgelopen dinsdag Restaria De Brabander, naar een nieuw concept van hun groothandel. De kernwoorden staan duidelijk op de ramen vermeld: gemak, puur, geniet en smaak.

Wilco Willemse

Sinds 1973 huist er in het karakteristieke hoekpand een snackbar, ooit geopend door een Brabander. Sinds 1998 is het bedrijf van Eric en Maion van Aagten. Eric: ,,We hebben geen moment nagedacht over een verandering van naam. Die is zo bekend, dat veranderen we nooit meer. We wilden al een tijdje wat anders, maar het ontbrak aan ruimte om er iets moois van te maken. Er waren al zitplaatsen, maar we merkten dat dat niet goed samenging met het afhaalgedeelte. We hebben aan twee zijden uitgebouwd, waardoor er een mooie cateringkeuken is ontstaan, maar vooral een écht zitgedeelte met ongeveer dertig plekken. We introduceren ook een passende menukaart met complete driegangenmenu's, voor elk wat wils. En we hebben het 'ijsluik' terug gebracht. Oud-Amerongers zal dat zeker bekend voorkomen."

SPOTJE Tijdens de opening ontstond langzamerhand een bloemenzee in de nieuwe zaak. Opvallend was dat veel verenigingen een bloemstuk of boeket kwamen brengen. Willem Koudijs van Regio90 weet wel hoe dat komt. ,,Met hun zaak zijn Eric en Maion altijd zeer maatschappelijk betrokken geweest in Amerongen en daarbuiten. Elke vereniging kon rekenen op een sponsorbijdrage of een schaal hapjes van 'De Braab'. Dat zie je nu, dat betaalt zich altijd terug."

CADEAU Namens Regio90 bood hij de familie Van Aagten een mooi cadeau aan. ,,We komen deze week een spotje opnemen en zenden dat de komende drie maanden gratis uit bij Regio90, op radio en tv, vijf keer per dag. Onze manier om jullie te bedanken voor alle steun en sponsoring in Amerongen."