• Babs Bouwman

Hair & Style heeft techniek in huis

Advertorial

LEERSUM Shirley van Soest is nu een jaar eigenaresse van Hair & Style. Alhoewel aan de uitstraling van de salon nog niet veel veranderd is, heeft ze wel ambitieuze plannen. Niet alleen wat betreft de stijl en inrichting. Maar vooral ook op gebied van 'eigentijds haar'. Want de medewerksters van de moderne allround kapsalon aan de Rijksstraatweg in Leersum werken hard aan hun professionalisering. ,,Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk", zegt Shirley van Soest. ,,Het vakgebied van knippen en kleuren verandert razend snel." Flexibiliteit en creativiteit, daar gaat het op het moment om in kappersland. Niet meer werken naar een vast model of coupe, maar goed kijken naar de klant en iets creëren wat bij hem of haar past.

Het afgelopen jaar hebben de kapsters van Hair & Style niet stilgezeten en volgden ze speciale opleidingen. Shirley van Soest: ,,Wij willen groeien in onze knip- en kleurtechnieken en door goed te luisteren naar de wensen van onze klanten kunnen we naar een mooi resultaat werken." Van Soest en haar medewerksters Daniëlle en Gabrielle volgden de colour master opleiding van Goldwell. Een pittige opleiding waar je stapsgewijs leert hoe je haar het beste kunt kleuren. Of het nu om Colorance kleurspoelingen, felle kleurtjes met Elumen, folietechnieken of basiskleuring gaat: ,,In overleg maken we een stappenplan, zodat de klant precies op de hoogte is van de prijs en hoe lang het duurt voordat het gewenste eindresultaat bereikt is", zegt Van Soest. ,,Omdat we alles vastleggen in de computer, ontstaat er nooit miscommunicatie."

Passend bij de nieuwste kniptechnieken kijken de kapsters vooral naar de vorm van het gezicht en hoe het haar valt. Op basis daarvan knippen ze in een bepaalde richting. ,,Het hoeft allemaal niet meer zo strak en aangesloten", vertelt Van Soest. ,,Wij brengen onze creativiteit in het vak en dat maakt het zo leuk en uitdagend." Aangevuld met de mooie verzorging en styling van KMS is de klant verzekerd van een prachtig vallende persoonlijke coupe. Of het haar nu stijl is of krullend; voor alles vinden ze een mooie oplossing.

Voor jonge meiden met lang haar is een behandeling met de Splitender een fantastische oplossing. Daarmee maak je kort en metten met gespleten haarpuntjes. Er gaat nauwelijks iets van de lengte af en het geeft een prachtig resultaat.

Ook nieuw is de verzorgingslijn voor mannen van het merk Tailors. Een praktisch product voor hair en body met een heerlijke frisse geur. Er is ook een speciale baardlijn verkrijgbaar, die de stugge baardharen goed verzorgt en verzacht.

Shirley van Soest viert 'haar' eerste jaar Hair & Style met een feestweek. Van 15 tot en met zaterdag 20 januari krijgt iedereen 10 procent korting op een behandeling naar keuze. Om te laten zien dat ze blij is met al haar klanten, die haar de energie geven om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Want die zijn er genoeg. Zo krijgt de salon in het voorjaar een nieuwe industriële look: het blijft warm en gezellig. Precies zoals de klanten gewend zijn bij Hair & Style.

Vanaf februari is de kapsalon ook maandag de hele dag open: van 09.00 tot 18.00 uur.