• Babs Bouwman

Gras zonder onkruid en mos

Advertorial

Van hobbyist naar specialist

MAARSBERGEN Gras was al jarenlang zijn hobby. Toen Jochem Menke zijn drukkerij in 2010 verkocht, hoefde hij niet lang na te denken over een volgende stap. Met zijn bedrijf Gras- en Gazonspecialist de Heuvelrug helpt hij nu iedereen met een grasveld vanaf 50 vierkante meter aan een prachtig donkergroen gazon. Menke ontwikkelde Doe-Het-Zelf Gazonherstel Pakketten inclusief begeleiding en het unieke zit hem in de persoonlijke begeleiding, waarmee hij zijn klanten stap voor stap door het herstelproces van het gras loodst. Gele plekken, onkruid en mos verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Babs Bouwman

Menke was altijd al graag aan het werk in zijn zelf aangelegde tuin. Vaak zeiden mensen die langs fietsten tegen hem: ,,Goh, mijnheer, wat heeft u mooi gras". Hij besloot daarom iets in gras te gaan doen. De Gazonspecialist stelde op basis van zijn eigen ervaringen een optimale mix samen onder het merk Topgazon. Een unieke samenstelling van onkruidbestrijding, graszaad en grasvitamines waarmee je een maximaal resultaat behaald. Op internet is er veel te vinden over gras, maar Jochem Menke heeft nog nooit het juiste gezien: ,,Er is maar één waarheid en dat is een groene grasmat."

GOEDE CONDITIE Mensen bestellen, afhankelijk van de oppervlakte van hun grasveld, een doe-het-zelf-pakket. Dat kan al vanaf 50 vierkante meter gazon. Menke levert het pakket bij de mensen af, analyseert de tuin en legt uit hoe ze te werk moeten gaan. De klant stuurt een mail als de eerste stap gedaan is en binnen 24 uur ontvangen ze al weer de volgende instructies. Menke leidt zijn klanten stap voor stap door het hele proces: ,,Als ze precies mijn advies volgen, is de grasmat binnen zes weken in goede conditie." Natuurlijk gaat niks vanzelf en is het best handig om een beetje groene vingers te hebben. Maar om een voorbeeld te geven: Met een gazon van 100m2 ben je met de 1e behandeling in twee uurtjes klaar. De 2e behandeling duurt ook maximaal twee uur. En de rest van het seizoen kost het onderhoud je maar één uurtje per week.

Iedereen kan aan de slag met het doe-het-zelf-pakket en gelukkig hoef je er niets speciaals voor aan te schaffen. Je hebt nodig: een grasmachine met opvangbak, een buitenkraan, een tuinslang en een sproeier. Wie precies de instructies volgt van de Gazonspecialist, krijgt als beloning een mooie grasmat. Weg zijn alle irritaties en je kunt lekker in je tuin gaan zitten en genieten. Een pakket voor 50m2 gazon kost € 269,-- inclusief BTW en begeleiding tijdens het hele seizoen. Bezorging binnen een straal van 40 km rondom Maarsbergen is gratis.

GEHEIM Menke werd een keer benaderd door een klant die altijd te horen had gekregen dat zijn tuin zó nadelig lag, dat er nooit gras zou kunnen groeien. De Gazonspecialist was zijn laatste hoop. Menke kreeg het voor elkaar om ook dát gazon in topconditie te krijgen: ,,Het geheim zit hem in de juiste samenstelling van de mix, de hoogte van het maaien en de hoeveelheid zonlicht en water."

w heuvelruggrasspecialist.nl