• Babs Bouwman
  • Bettina Fröhlich biedt met haar praktijk effectieve hulp aan wie worstelt met emotie-eten, overgewicht en hormoonkilo's.

    Babs Bouwman

Emotie-eten en overgewicht

Advertorial

Steppin-Out zorgt voor effectieve hulp

MAARN Psychosociaal hulpverlener, voedingscoach en gezondheidsadviseur Bettina Fröhlich biedt met haar praktijk Steppin-Out effectieve hulp aan wie worstelt met emotie-eten, overgewicht en hormoonkilo's. De leeftijden van de mannen en vrouwen die Fröhlich begeleidt variëren van 16 jaar tot 80+ jaar. ,,Iedereen is anders. Juiste begeleiding is van groot belang om weer helemaal te kunnen genieten en daarom ga ik uit van een persoonlijke aanpak met haalbare doelen die bij de leeftijd horen."

Babs Bouwman

Steppin-Out boogt op ruim 25 jaar ervaring in voeding gerelateerde hulpverlening. Zo begeleidde Bettina Fröhlich jarenlang mensen met een eetstoornis. ,,Eten vanwege emotionele redenen is één van de grootste dikmakers. Je eet niet zozeer om je lichaam te voeden, maar om een andere behoefte te bevredigen. Vaak eet je dan meer en anders dan je eigenlijk zou willen, met alle gevolgen van dien."

PATROON DOORBREKEN Veranderingen in de hormoonspiegel – bijvoorbeeld bij de overgang – maar ook ingesleten gewoonten zijn van invloed op het gewicht. ,,We zijn allemaal gewoontedieren. Het koekje bij de koffie, het blokje kaas bij een glaasje wijn. Onbewust stoppen we veel meer in de mond dan verstandig is. Door bewustwording en verandering van gedrag en gewoonten, wordt het patroon doorbroken."

ERVARINGSDESKUNDIGE Ook uit eigen ervaring weet Bettina Fröhlich dat het lichaamsgewicht door allerlei redenen kan toenemen en dat afvallen niet altijd zo gemakkelijk is. ,,Leeftijd, zwangerschappen, ziekte en levensgebeurtenissen brengen veranderingen met zich mee. Helaas ook in het gewicht. Ik merkte dat gewoon 'minder eten' vanaf een bepaalde leeftijd - en met name in de overgang - weinig vruchten afwerpt."

IDEAAL PARTNERSCHAP De grote verandering kwam door de totale reset van leefgewoonten, samen met het Cambridge Weight Plan Stappenplan®. ,,Eindelijk raakte ik het overtollige gewicht blijvend kwijt en had veel minder last van mijn gewrichten." Met volle overtuiging werd dan ook een consulentschap aangegaan.

In Steppin-Out combineert Fröhlich haar ervaring en inzicht als hulpverlener met de goed doordachte aanpak van het Cambridge Weight Plan Stappenplan®. ,,De mooie resultaten uit de praktijk bewijzen dat deze combinatie goed werkt."

MIJN OVERTUIGING Bettina Fröhlich is ervan overtuigd. ,,Een gezond gewicht is voor iedereen bereikbaar. Ik ondersteun, geef begeleiding, motiveer en geef voorlichting. Mijn praktijk is gericht op een gezond eetpatroon, stabiel gewicht en blijvend resultaat. Ofwel, van verantwoord afvallen naar bewust genieten."

Bel voor meer informatie over Steppin-Out Praktijk voor gewichtsverbetering met telefoonnummer 06-38300538.

w cambridgeweightplan.nl