• RBT Heuvelrug & Vallei
  • RBT Heuvelrug & Vallei

Eerste informatiedisplay voor B&B Passage in Driebergen

DRIEBERGEN Met het overhandigen van de eerste informatiedisplay aan Bed & Breakfast Passage in Driebergen, gaf wethouder Jan Willem van Dongen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug deze week het startsein voor de verdere uitbreiding van het aantal toeristische informatiepunten in de regio. Nog voor het einde van deze zomer moet bezoekersinformatie verkrijgbaar zijn op ruim 50 grote en kleine locaties op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei.

Het initiatief is afkomstig van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei en past in de ambitie om de regionale gastvrijheidseconomie de komende jaren verder te versterken. Sinds de start eind mei 2015 heeft de nieuwe organisatie de toeristische marketing en promotie van de regio flink gemoderniseerd.

Afgelopen maanden werden al informatiepunten geopend bij onder meer hotels, vakantieparken, campings, musea en restaurants. ,,Op deze manier spelen we in op de wens van de moderne consument die verwacht dat informatie doorlopend beschikbaar is op voor hem of haar relevante plekken en momenten", zegt RBT-directeur Michiel van der Schaaf.

,,Naast online marketing en promotie blijven fysieke informatiepunten nodig", vervolgt hij. ,,Naast de vertrouwde VVV-locaties bieden we daarom steeds meer informatie aan op plekken waar mensen al zijn. Aan de reacties merken we dat bezoekers, bewoners en ondernemers dit bijzonder waarderen. We verwachten het publieksbereik dan ook flink te kunnen vergroten."

VERNIEUWEN Wethouder Jan Willem van Dongen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is enthousiast over het initiatief. ,,Recreatie en toerisme zijn in onze regio een economische factor van belang, en als we met elkaar succesvol willen blijven moeten we doorlopend investeren in vernieuwing en uitbreiding. Het is daarom goed te zien dat al ruim tweehonderd ondernemers en andere toeristische aanbieders zich intussen hebben aangesloten bij het nieuwe RBT. Alleen met breed draagvlak kunnen we de concurrentiepositie van de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de regio Utrecht de komende jaren verder versterken", aldus Van Dongen die tevens voorzitter is van de Innovatietafel Toerisme Heuvelrug.

DISPLAYS De eerste informatiedisplay werd deze week overhandigd aan Coby en Paul Pas van B&B Passage in Driebergen, die onlangs werd uitgeroepen tot tweede prijswinnaar in de verkiezing 'Beste B&B van Nederland 2016'. De nieuwe folderrekjes zijn speciaal gemaakt voor kleinere verblijfslocaties, zoals campings en bed and breakfasts. Partners van RBT Heuvelrug en Vallei kunnen gratis een display aanvragen, niet aangesloten bedrijven betalen 50 euro per jaar inclusief een folderset met actuele plaatselijke en regionale informatie. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen via samenwerkenloont@hv-marketing.nl.

Meer informatie over recreatie en toerisme op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei is te vinden op www.opdeheuvelrug.nl.