• Eigenaar Henriëtte van der Mispel van de Goudsnip.

    Kees de Kroon

Edelsmid met hart voor het ambacht

DOORN De nieuwe winkel van Goudsnip edelsmid en juwelier, aan de Amersfoortseweg 29 in Doorn, wordt vrijdag 30 november om 16.30 uur geopend door burgemeester Naafs. Eigenaar Henriëtte van der Mispel: ,,De vier gediplomeerde goudsmeden in ons atelier staan in voor de duurzame sieraden, die we na overleg met de klant vervaardigen."

Met zestien jaar ervaring als edelsmid weet Van der Mispel van de hoed en de rand en volgt ze de ontwikkelingen op de voet. Klanten komen hier gericht voor ontwerpen, vermaken van een trouwring, repareren van halsketting of een kant-en-klaar winkelproduct als een horloge. ,,We nemen de tijd om een oud familiesieraad te versmelten en te ontwerpen in de stijl die de klant wenst. Naar keuze doen we dat met een handmatige of 3D-tekening tot en met een voorbeeld uit de 3D printer."

De ambachtelijke kwaliteitswaarborgen legt Van de Mispel uit aan de hand van een folder. Op de eerste binnenpagina van de folder brengen acht foto's het proces van uitzagen, hameren, vorm aanbrengen, polijsten en afwerken in beeld. Dat kost voor de hanger met collier op de laatste foto al gauw een uur of drie.

WENSBOOM Met drie keer zoveel winkel- en atelierruimte is de nieuwe winkel sinds afgelopen dinsdag verhuisd van Amersfoortseweg 31 naar 29. Vanaf de officiële openingsdag staat in de winkel een wensboom. Klanten kunnen een wens voor een goed doel opschrijven en in de boom hangen. Iedere week tot eind dit jaar nemen ze een bal uit de boom en schenken de geadresseerde een bedrag van 500 euro.

De Goudsnip biedt ook een groot assortiment online aan. Geen online verkoop, maar wel een site, waar veel handgemaakte en in de winkel voorradige handelsproducten op staan.
Als actief lid van de Vereniging van Goud- en Zilversmeden en Juweliers houdt Van der Mispel de ontwikkelingen in haar branche goed bij. Ze houdt zich op de hoogte met literatuur en bezoekt beurzen om zich te oriënteren voor de beste leveranciers voor haar assortiment.

De nieuwe etalage met direct zicht op de atelierruimte en de rondom zichtbaar geplaatste vitrines in de winkel toont breeduit de bedrijvigheid van de nieuwe Goudsnip . ,,Laten zien waar we voor staan" zegt de glunderende eigenaar. Ruim baan voor service, vlijt en gedrevenheid in persoon en dienstverlening."

w goudsnip.nl