• Caro van den Berg

Deco Home Van Dijk biedt totale ontzorging

DRIEBERGEN Met vijf verfzaken is Deco Home Van Dijk de grootste verfaanbieder van de provincie Utrecht. De breed gesorteerde winkel in verf, behang en raamdecoraties aan de Traaij is hier één van. Naast kwaliteitsproducten kunnen klanten bij Van Dijk rekenen op deskundige advisering, ook aan huis. ,,Wij bieden totale ontzorging. Als iemand rolgordijnen bij ons koopt, zorgen we ook dat het opgehangen wordt", aldus Paul van Dijk jr.

Caro van den Berg

Bij Deco Home Van Dijk aan de Traaij is het zowel voor de consument als de professionele schilder plezierig winkelen. Naast diverse verfproducten van merken als Sigma en Boonstoppel en allerhande verfbenodigdheden, is er ruime keuze uit prachtige behangsoorten. Al tweeënhalf jaar werkt Van Dijk jr. in het familiebedrijf. Van jongs af aan raakte de zoon van eigenaar Harry van Dijk vertrouwd met het product verf. ,,Verf is een heel bijzonder product waar veel bij komt kijken. Zoals het bij ons in de winkel staat is het een halffabricaat, want onze verven worden bijna allemaal gemengd op verzoek van de klant", vertelt hij.

Na het afronden van een managementopleiding volgde hij de Nimeto schildersopleiding. Daarnaast volgt hij regelmatig vakcursussen bij leveranciers om zijn kennis bij te houden. Vakkennis en professionaliteit zijn aanwezig in alle winkels van Deco Home Van Dijk. ,,Al onze medewerkers hebben een vakopleiding gevolgd, en worden regelmatig bijgeschoold."

KWALITEITSVERF Voor iedere smaak is er wat te vinden in de winkel in Driebergen. ,,De trends op dit moment zijn zachte pastelkleuren tegen het blauw aan. Deze worden regelmatig gecombineerd met fellere kleuren als paars en lila." Klanten die moeilijk een keuze kunnen maken komen regelmatig langs met foto's van het interieur. Samen met de medewerkers wordt dan gekeken welke kleur uiteindelijk het beste past. ,,Als service komen wij ook gratis bij mensen langs. Dan nemen wij kleurenwaaiers mee en geven kleuradvies aan huis. Mensen zijn daar vaak super blij mee", aldus de jonge ondernemer.

Van Dijk jr. is dagelijks fulltime op het kantoor in Zeist te vinden. Samen met zijn vader, moeder en broer Boudewijn zet hij zich in om de winkels van Deco Home Van Dijk in goede banen te leiden. ,,Ik zorg dat alles werkt, en organiseer de distributie voor onze groothandel in Zeist." De zaken gaan weer goed na een paar magere jaren. ,,Je ziet dat mensen weer gaan investeren in hun huizen. Ze kiezen daarbij bewust voor kwaliteitsproducten, want dat is op de lange duur niet alleen mooier maar ook voordeliger."

Vertrouwen in de toekomst heeft Van Dijk jr. voldoende: ,,Wij willen vooruit, dat is ook de reden dat we in Maarssen pas weer een nieuwe winkel hebben geopend." En over het assortiment is hij helder: ,,Als je het bij ons niet vindt, vind je het nergens."

Deco Home Van Dijk, Traaij 127, Driebergen, tel. 0343-451580; info@vandijkverfzaken.nl; www.verfzaak.nl